29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Συσκευάζοντας μια παραγγελία: χρήσιμες συμβουλές

Είσαι πωλητής στο metabook και ετοιμάζεσαι να στείλεις την παραγγελία σου σε κάποιον τυχερό metabooker;

Πριν κάνεις οτιδήποτε διάβασε αυτόν τον οδηγό!

Μπορεί το πακετάρισμα μερικών βιβλίων να μην είναι επιστήμη, αλλά μερικές απλές οδηγίες είναι ικανές να σε βοηθήσουν να αποφύγεις δυσάρεστα ατυχήματα και να παραδίδεις πάντα τις παραγγελίες σου σε τέλεια κατάσταση.

Αν λοιπόν είσαι πωλητής με μεράκι, τότε συνέχισε να διαβάζεις!

Τι μπορεί να συμβεί;

Όταν μια παραγγελία σου «ταξιδεύει» μέσω ταχυδρομείου, υπάρχουν πιθανότητες να φτάσει στα χέρια του αγοραστή...στραπατσαρισμένη. Και κανείς δεν το θέλει αυτό!

Το πιο σύνηθες είναι να πέσει ή να χτυπηθεί το δέμα, ή ακόμα και να σκιστεί ή να αλλοιωθεί ένα βιβλίο μέσα στην ίδια του τη συσκευασία, αν δεν έχει αμπαλαριστεί σφιχτά.

Επίσης, όσο μακρινό σενάριο κι αν σου ακούγεται, κάποιες φορές οι παραγγελίες κινδυνεύουν να βραχούν από νερό, καφέ ή άλλα υγρά. Τέτοιου είδους ατυχήματα είναι μέσα στη ζωή, αλλά ευτυχώς υπάρχουν τρόποι να προστατεύσεις τα βιβλία σου, όποιον τρόπο παράδοσης κι αν επιλέγεις.

Τι υλικά να χρησιμοποιήσεις

Είτε στέλνεις ένα βιβλίο είτε πολλά, υπάρχουν τρόποι που θα σου εξασφαλίσουν ότι η παραγγελία σου θα φτάσει στα χέρια του metabooker σε τέλεια κατάσταση!


Περιτύλιγμα

Για να προστατεύσεις μια παραγγελία από διάφορες φθορές και υγρασία, ο καλύτερος τρόπος είναι να τυλίξεις τα βιβλία με κάποιο πλαστικό υλικό. Μία κλασική επιλογή είναι να τυλίξεις ένα βιβλίο με πλαστική σακούλα, ασφαλλίζοντάς τη με σελοτέιπ.

Μια ακόμα έξυπνη λύση για επιπλέον προστασία είναι να τυλίξεις την παραγγελία με χαρτί συσκευασίας κραφτ, το οποίο είναι και οικονομικό αλλά και ανθεκτικό στην υγρασία και τα σκισίματα.

Αυτό το υλικό είναι προτιμότερο να το χρησιμοποιήσεις για να συσκευάσεις μαλακά ή ευαίσθητα βιβλία που μπορούν να φθαρούν ή να τσαλακωθούν πιο εύκολα.

Όταν τυλίγεις ένα βιβλίο δώσε ιδιαίτερη προσοχή στη ράχη και τις γωνίες του!

Συσκευασία

Αν πρόκειται για ένα ή δύο βιβλία, ένας κλασικός φάκελος με φυσαλίδες αρκεί για να προστατεύσει την παραγγελία σου.

Αν η παραγγελία σου περιλαμβάνει περισσότερα βιβλία, τότε είναι προτιμότερο να τα βάλεις σε ένα χαρτοκιβώτιο. Μπορείς να προμηθευτείς κουτιά διαφόρων μεγεθών τόσο από τα ταχυδρομεία όσο και από ειδικά καταστήματα με είδη δώρου, αναλώσιμα και είδη συσκευασίας.

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάς να τοποθετείς κάποιο επιπλέον υλικό μέσα στο χαρτοκιβώτιο ώστε να μην κουνιούνται τα βιβλία σε αυτό και να αποφύγεις τυχόν φθορές. Για το γέμισμα των κενών χώρων μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα λεγόμενα «packing peanuts», ειδικά για την προστασία ευαίσθητων υλικών.

Τέλος, τύλιξε το χαρτοκιβώτιο με ταινία ώστε να το προστατεύσεις από το νερό.

Και μία ακόμη συμβουλή! Προτίμησε να πακετάρεις τις παραγγελίες σου στο σπίτι. Η συσκευασία σε ταχυδρομείο δεν συμφέρει ούτε εσένα ούτε τον αγοραστή καθώς ανεβάζει κατά πολύ το κόστος μιας παραγγελίας.

Συμβουλές για οικολογική συσκευασία

Αν είσαι metabooker, τότε σίγουρα γνωρίζεις την «οικολογική» φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από την πλατφόρμα μας και τον Νο1 λόγο για τον οποίο αγαπάμε τα μεταχειρισμένα βιβλία.

Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να παραλείψουμε και κάποιες ιδέες που βοηθάνε ώστε να στείλεις μια παραγγελία με όσο το δυνατόν λιγότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον!

Τι μπορείς να κάνεις;

Απόφυγε να τυλίγεις τα βιβλία με πλαστικές σακούλες και προτίμησε αντ’αυτού οικολογικές βιοδιασπώμενες συσκευασίες από φυσικά υλικά.

Επίσης, αντί για καινούρια χαρτοκιβώτια μπορείς να χρησιμοποιήσεις κουτιά που έχεις ήδη στο σπίτι, ή ακόμα και χρησιμοποιημένα χαρτοκιβώτια από σούπερ μάρκετ που μπορείς να πάρεις δωρεάν.

Τέλος, αντί για «packing peanuts» προτίμησε να γεμίσεις τα κενά ενός κουτιού με τσαλακωμένο χαρτί ή παλιές εφημερίδες.

Extra tips για ακόμα πιο ικανοποιημένους αγοραστές


Μπορεί ο αγοραστής σου να παρέλαβε την παραγγελία του τέλεια συσκευασμένη, αλλά μια ευχάριστη συναλλαγή δεν σταματά απαραίτητα εδώ.

Αν, εκτός από το να πουλάς τα βιβλία που δε χρειάζεσαι πια θες να κάνεις το «κάτι παραπάνω» για να εκπλήξεις ευχάριστα έναν metabooker και να σε θυμηθεί την επόμενη φορά που θα αναζητήσει κάποιο βιβλίο, τότε υπάρχουν τρόποι!

Και μάλιστα χωρίς να μπεις σε έξοδα.

Αρκεί ένα απλό σημείωμα μέσα στην παραγγελία, με το οποίο θα ευχαριστείς τον αγοραστή ή θα του εύχεσαι καλό διάβασμα.

Μια ακόμη απλή ιδέα που όμως εκτιμούν ιδιαίτερα όλοι οι αναγνώστες είναι ένας χειροποίητος σελιδοδείκτης. Ένα πολύχρωμο χαρτί ή ένα ιδιαίτερο χαρτόνι είναι αρκετά για να δημιουργήσεις ένα όμορφο αναμνηστικό για κάθε βιβλιόφιλο.

Με αυτόν τον τρόπο, και φτιάχνεις τη μέρα ενός metabooker, και εσύ ενισχύεις το προφίλ σου ως αγοραστής με μία ακόμα θετική κριτική!

Αποστολή...εξετελέσθη!

Κάθε παραγγελία έχει διαφορετικές «ανάγκες». Και, αν αγαπάς τα βιβλία όπως εμείς, θα βρεις ότι η συσκευασία βιβλίων είναι μια ακόμη όμορφη ασχολία για έναν πωλητή. Προμηθεύσου λοιπόν τα απαραίτητα υλικά και κάνε έναν ακόμη metabooker χαρούμενο!

Εσύ πως προετοιμάζεις τις παραγγελίες σου; Μοιράσου μαζί μας τις ιδέες σου στη σελίδα μας στο facebook.