13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Μεταχειρισμένα βιβλία: 5 λόγοι για να τα βάλεις στη ζωή σου

Αν αγαπάς το βιβλίο τότε σίγουρα θα συμφωνήσεις μαζί μας: τα βιβλία αξίζουν να διαβαστούν ξανά και ξανά!

Πολλοί αγαπούν τη μυρωδιά τους και τις κιτρινισμένες σελίδες τους. Άλλοι τα λατρεύουν χάρη στις σημειώσεις και την αγάπη που θα ανακαλύψουν από προηγούμενους αναγνώστες, ή για την ιστορία που μπορεί να κουβαλάνε μέσα από κάποια αφιέρωση.

Μήπως τα παραπάνω σου ακούγονται ρομαντικά;

Στην πραγματικότητα, οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να επιλέξεις τα μεταχειρισμένα βιβλία είναι πολλοί και κυρίως πρακτικοί!

Πάμε να τους δούμε!

1. Δίνεις μια ακόμα ζωή στα βιβλία

Όταν επιλέγεις να διαβάσεις ένα μεταχειρισμένο βιβλίο, επεκτείνεις τη ζωή του βιβλίου αυτού.

Χάρη στη δική σου επιλογή, το βιβλίο αυτό βρίσκεται στα χέρια ενός ανθρώπου που θέλει να το διαβάσει!

Έτσι, το βιβλίο αυτό δεν βρίσκεται αποθηκευμένο σε κάποια κούτα ή σκονισμένη βιβλιοθήκη, αλλά μπορεί και συνεχίζει να ζει!

2. Γλιτώνεις χρήματα

Αν έχεις βαρεθεί να ξοδεύεις όλες σου τις οικονομίες σε καινούρια βιβλία, τότε τα μεταχειρισμένα είναι η λύση στο πρόβλημά σου! Εκτός από παλιούς τίτλους, μπορείς να βρεις ακόμα και τελευταίες κυκλοφορίες, σε τιμές πολύ χαμηλότερες.

Πως θα σου φαινόταν, για παράδειγμα, αν αγόραζες τα βιβλία του αγαπημένου σου συγγραφέα; Ή αν δεν έδινες μια μικρή περιουσία για να ανανεώσεις τα παραμύθια του παιδιού σου το οποίο μεγάλωσε; Και γιατί να χρυσοπληρώσεις τα βιβλία των αγγλικών σου ενώ μπορείς να τα βρεις οικονομικά από δεύτερο χέρι;

Είτε είσαι φανατικός αναγνώστης και δεν χορταίνεις να γεμίζεις τη βιβλιοθήκη σου, είτε αγοράζεις βιβλία επιλεκτικά, τα μεταχειρισμένα σε βοηθούν να κρατάς το πορτοφόλι σου γεμάτο βρίσκοντας βιβλία κάθε είδους σε απίστευτα χαμηλές τιμές!

3. Βρίσκεις σπάνια βιβλία

Σίγουρα σου έχει συμβεί. Ψάχνεις μανιωδώς για «εκείνο το βιβλίο» που κάποιος σου πρότεινε, ή για το αγαπημένο βιβλίο των παιδικών σου χρόνων που δεν κυκλοφορεί πια, και γυρνάς σπίτι απογοητευμένος από τα βιβλιοπωλεία.

Στα μεταχειρισμένα έψαξες;

Τα βιβλία από δεύτερο χέρι αποτελούν τεράστιους θησαυρούς που περιμένουν να τους ανακαλύψεις. Και μάλιστα, κάποια από αυτά είναι ιδιαίτερα περιζήτητα! Μπορείς να βρεις τα πάντα, ακόμα και εξαντλημένα βιβλία, αρκεί να ψάξεις στο σωστό μέρος!

4. Βοηθάς το περιβάλλον

Η κλιματική αλλαγή δείχνει τα δόντια της, με τον Σεπτέμβριο του 2020 να καταγράφεται ως ο πιο θερμός ποτέ παγκοσμίως. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με στοιχεία της UNESCO από 123 χώρες, σήμερα στον κόσμο παράγονται περίπου 2,2 εκατομμύρια βιβλία ετησίως.

Αυτό μεταφράζεται σε εκατομμύρια κομμένα δέντρα και διοξείδιο του άνθρακα.

Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να πάρουμε στα σοβαρά το οικολογικό αποτύπωμα που αφήνουμε καθημερινά;

Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να αγοράσεις ένα βιβλίο, σκέψου πρώτα να το αναζητήσεις πρώτα στα μεταχειρισμένα.

Με αυτόν τον τρόπο γίνεσαι ο ήρωας των επόμενων γενεών. Γίνεσαι το οξυγόνο που χρειάζεται ένα βιβλίο για να συνεχίσει να ζει!

5. Διαβάζεις περισσότερο

Διψάς για γνώσεις; Καταβροχθίζεις τα μυθιστορήματα το ένα μετά το άλλο; Ανυπομονείς να ξεκινήσεις έναν «αναγνωστικό μαραθώνιο»;

Τότε χρειάζεσαι μια στοίβα από αδιάβαστα βιβλία!

Και σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να την αποκτήσεις είναι αγοράζοντας οικονομικά βιβλία. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα ξεμείνεις ποτέ από βιβλία που περιμένουν να διαβαστούν.

Εσύ ακόμα να ανακαλύψεις τα μεταχειρισμένα βιβλία;

Η λίστα με τους λόγους για τους οποίους αξίζει να επιλέγεις μεταχειρισμένα βιβλία είναι ατελείωτη.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το metabook σήμερα μετράει πάνω από 40.000 μέλη!

Έλα κι εσύ στην παρέα των #metabookers για να ανακαλύψεις εκατοντάδες φθηνά μεταχειρισμένα βιβλία σήμερα κιόλας, βρίσκοντας αυτό που σου ταιριάζει μέσα από τις διαφορετικές κατηγορίες του site μας, από λογοτεχνία και παραμύθια μέχρι σχολικά και βιβλία ιστορίας!