1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Τι να κάνω τα παλιά σχολικά βιβλία;

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και μαζί της φέρνει νέες γνώσεις!

Που σημαίνει πως ήρθε η ώρα για ένα καλό ξεκαθάρισμα στα ράφια, ώστε τα παλιά βιβλία να κάνουν χώρο στα καινούρια.

Εάν έχεις παιδί που πηγαίνει στο σχολείο ξέρεις τι σημαίνει να στοιβάζονται όλα τα βιβλία και τα βοηθήματα των προηγούμενων χρόνων σε βιβλιοθήκες και ντουλάπια. Συνήθως απλά πιάνουν χώρο και σκονίζονται, μέχρι να καταλήξουν στον κάλαθο των αχρήστων.

Αντί να πετάς όμως πολύτιμα βιβλία που κάποιος άλλος χρειάζεται, γιατί να μην τους δώσεις ένα νέο σπίτι, κερδίζοντας παράλληλα χρήματα;

Γιατί να πουλήσεις τα παλιά σου σχολικά βιβλία

Τα σχολικά βιβλία είναι πάντα χρήσιμα, ακόμα κι αν είναι παλιά.

Για παράδειγμα, πολύ συχνά οι μαθητές χάνουν τα σχολικά τους βιβλία, ειδικά αφού πολλά παιδιά έχουν τη συνήθεια να τα αφήνουν στο σχολείο για να μην τα κουβαλάνε.

Επίσης, πολλές φορές σε αρκετά σχολεία η σχολική χρονιά ξεκινάει με έλλειψη βιβλίων, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μένουν πίσω στα μαθήματά τους.

Και βέβαια μην ξεχνάμε τους ορκισμένους βιβλιόφιλους και τους νοσταλγούς περασμένων εποχών οι οποίοι θεωρούν τα παλιά σχολικά βιβλία vintage θησαυρούς και τα ψάχνουν μανιωδώς για να μεγαλώσουν τη συλλογή τους!


Τα παλιά σχολικά βιβλία, δικά σου ή των παιδιών σου, δεν είναι ποτέ για πέταμα. Είναι μία τέλεια ευκαιρία για ανανέωση και πώληση!

Σχολικά βοηθήματα και άλλα

Δεν είναι όμως μόνο τα σχολικά βιβλία που αξίζουν να πουλήσεις στο metabook. Ακόμα πιο χρήσιμα αποδεικνύονται τα βοηθήματα όλων των τάξεων, αλλά και τα βιβλία ξένων γλωσσών.

Για παράδειγμα, στο site μας θα βρει κανείς βιβλία Γαλλικών, βοηθήματα Φυσικής ή ακόμα και εξαντλημένα λεξικά!

Μήπως έχεις κι εσύ κάτι από αυτά στη βιβλιοθήκη σου;

Οι παραπάνω κατηγορίες κοστίζουν αρκετά για έναν γονιό αν επιλέξει να αγοράσει ένα καινούριο αντίτυπο.

Και αυτός ακριβώς ο λόγος είναι που κάνει τα βοηθήματα όλων των τάξεων αλλά και τα βιβλία ξένων γλωσσών περιζήτητα στο metabook!

Τι να πουλήσεις

Στο metabook μπορείς να πουλήσεις όποιο βιβλίο θες, στην τιμή που θες. Σου έχουν μείνει τα περσινά βιβλία μαθηματικών και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις; Ή μήπως παλιά σχολικά βιβλία ιστορίας που κάθονται στο ράφι εδώ και χρόνια;

Από ασκήσεις νηπιαγωγείου μέχρι βιβλία Λυκείου και από βοηθήματα όλων των τάξεων μέχρι βιβλία για Proficiency, στο metabook όλα θα βρουν τον επόμενο ιδιοκτήτη τους!

Στο metabook όλα τα σχολικά βιβλία και βοηθήματα είναι κατηγοριοποιημένα ανά τάξη, ώστε ο χρήστης να βρίσκει αυτό που ψάχνει εύκολα και άμεσα.

Γι' αυτό ξεκίνα σήμερα κιόλας το ξεκαθάρισμα και άρχισε να ανεβάζεις τα δικά σου μεταχειρισμένα βιβλία στον λογαριασμό σου.

Οδηγίες για καλύτερες πωλήσεις

Κατά την αγορά ενός μεταχειρισμένου βιβλίου, οι αγοραστές πάντα ενδιαφέρονται να μάθουν αν ένα βιβλίο είναι σαν καινούριο, αν έχει φθαρμένες σελίδες ή σημειώσεις.

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό, σε κάθε σχολικό βιβλίο που ανεβάζεις προς πώληση, να αναφέρεις αναλυτικά την κατάστασή του.

Επίσης, για ακόμα καλύτερες πωλήσεις, σου προτείνουμε να φωτογραφίσεις τα βιβλία σου, ώστε να παρέχεις επιπλέον φωτογραφίες κατάστασης βιβλίου και να γνωρίζουν οι υποψήφιοι αγοραστές τι θα παραλάβουν!

Με αυτούς τους δύο απλούς τρόπους βοηθάς τους αγοραστές, αυξάνεις τις πωλήσεις σου και δείχνεις την αξιοπιστία σου ως πωλητής ώστε να σε ξαναπροτιμήσουν.

Ώρα για ξεκαθάρισμα!


Αν έχεις παλιά σχολικά βιβλία που πιάνουν χώρο στη βιβλιοθήκη σου, τότε σίγουρα αυτό το άρθρο «σου έκλεισε το μάτι».

Κάνε χώρο για νέες γνώσεις σήμερα κιόλας, πουλώντας παλιά σχολικά και βοηθήματα μέσω του metabook. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και γρήγορη.

Έχεις απορίες; Συμβουλέψου τις πιο συχνές ερωτήσεις ή κάνε το σχόλιό σου στη σελίδα μας στο facebook.!