21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

metabook & τρόποι παράδοσης: αναλυτικός οδηγός

Πώς στέλνουμε τις παραγγελίες μας; Μπορούμε να επιλέξουμε τους τρόπους που μας βολεύουν; Όλες οι απορίες σου λύνονται σε αυτόν τον αναλυτικό οδηγό!

Το πιο σημαντικό για έναν metabooker είναι να φτάνει μια παραγγελία στα χέρια του γρήγορα και εύκολα.

Κάποιοι προτιμούν το ταχυδρομείο, κάποιοι αντικαταβολή ενώ άλλοι επιλέγουν αμεσότητα.

Το metabook σε κάνει τον καλύτερο πωλητή, προσφέροντάς σου τους καλύτερους και πιο ασφαλείς τρόπους για να παραδίδεις τα βιβλία σου, ικανοποιώντας τις ανάγκες κάθε αγοραστή.

Λίγα λόγια για τις αποστολές

Οι χαρούμενοι πωλητές κάνουν χαρούμενους αγοραστές! Γι’ αυτό κι εμείς σου παρέχουμε την ευκολία να ορίσεις εσύ ο ίδιος τους τρόπους παράδοσης των παραγγελιών σου.

Πώς;

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφθείς την σελίδα «Ρυθμίσεις πωλητή» και στη συνέχεια να επιλέξεις την ρύθμιση «Τρόποι παράδοσης».


Στη σελίδα αυτή θα δεις τους δύο κύριους τρόπους παράδοσης, οι οποίοι είναι προεπιλεγμένοι για κάθε νέο πωλητή.

Για να τους προσθέσεις στο προφίλ σου απλώς κάνε κλικ στο εικονίδιο με το μολύβι και αφού συμπληρώσεις τα απαραίτητα στοιχεία επέλεξε «Αποθήκευση».

Πατώντας στο κουμπί «Προσθήκη» πάνω δεξιά θα σου εμφανιστούν άλλες 2 μέθοδοι αποστολής.


Επιλέγοντας την κάθε μέθοδο με το αντίστοιχο κουμπί, εμείς σε καθοδηγούμε ώστε να ολοκληρώσεις τη διαδικασία.

Και φυσικά, μπορείς όποτε θες να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις μεθόδους (πατώντας στο εικονίδιο του κάδου), και να τις επεξεργαστείς ακόμα και μετά την αποθήκευση.

Θυμήσου ότι για να ορίσεις τους τρόπους παράδοσης της επιλογής σου θα πρέπει πρώτα να έχεις καταχωρίσει ένα βιβλίο προς πώληση!

Και μία μικρή συμβουλή. Σου προτείνουμε να προσθέσεις όσο περισσότερους τρόπους παράδοσης μπορείς. Έτσι διευκολύνεις τους αγοραστές και πετυχαίνεις περισσότερες πωλήσεις!

Πάμε λοιπόν να δούμε όλες τις μεθόδους αναλυτικά.

Παράδοση με ΕΛΤΑ


Ο πιο διαδεδομένος τρόπος αποστολής αυτή τη στιγμή στο metabook και φυσικά ο πιο οικονομικός!

Επιλέγοντας παράδοση με ΕΛΤΑ, πρώτα ο αγοραστής πληρώνει για τα βιβλία και τα μεταφορικά, και στην συνέχεια εσύ στέλνεις την παραγγελία.

Και αν ο υπολογισμός των μεταφορικών σου φαίνεται δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, σου έχουμε καλά νέα!

Το metabook σε βοηθάει να υπολογίσεις το κόστος των μεταφορικών κάθε παραγγελίας, σύμφωνα με τον επίσημο τιμοκατάλογο των ΕΛΤΑ.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει να στείλεις την παραγγελία σου ως δέμα, αφού διαφορετικά το κόστος αποστολής ανεβαίνει. Γι’ αυτό μην ξεχάσεις να το διευκρινίσεις στον υπάλληλο πριν στείλεις μια παραγγελία από στα ΕΛΤΑ!

Υπολογίζοντας το κόστος των μεταφορικών, οι αγοραστές σου γνωρίζουν το συνολικό κόστος της παραγγελίας τους από τη στιγμή που θα βάλουν κάποιο βιβλίο στα καλάθι τους. Το κόστος των μεταφορικών είναι κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα κάθε αγοραστή, γι’ αυτό και είναι σημαντικό για το προφίλ και τις πωλήσεις σου να το συμπεριλαμβάνεις!

Επεξεργασία τρόπου αποστολής

Εάν προσθέσεις τα ΕΛΤΑ ως τρόπο αποστολής, έχεις την επιλογή να επεξεργαστείς τα παρακάτω 4 στοιχεία:

 1. Κόστος μεταφορικών

  Εδώ μπορείς να ορίσεις τον επίσημο τιμοκατάλογο ή να επιλέξεις τον δικό σου για να προσθέσεις για παράδειγμα το κόστος της συσκευασίας.

 2. Όροι παράδοσης

  Εδώ μπορείς να προσθέσεις διάφορους κανόνες που θες να γνωρίζουν οι αγοραστές, όπως τα μέρη στα οποία μπορείς να στείλεις βιβλία ή τους χρόνους παράδοσης στο ταχυδρομείο.

 3. Δωρεάν μεταφορικά

  Παρόλο που δεν είναι απαραίτητη επιλογή, προτείνουμε να προσφέρεις δωρεάν μεταφορικά από κάποιο ποσό και πάνω γιατί αυτό θα αυξήσει τις πωλήσεις σου! Απλώς πληκτρολόγησε το ποσό που επιθυμείς, ώστε να φαίνεται απευθείας στο προφίλ σου.

  Τα δωρεάν μεταφορικά ισχύουν μόνο για αποστολές προς την ίδια χώρα με τη δική σου.

 4. Ελάχιστο ποσό παραγγελίας

  Αν δεν θέλεις να πηγαίνεις στο ταχυδρομείο για παραγγελίας πολύ μικρή αξίας, μπορείς να ορίσεις το χρηματικό όριο που προτιμάς, ώστε ο συγκεκριμένος τρόπος παράδοσης να είναι διαθέσιμος μόνο αν μια παραγγελία έχει αξία μεγαλύτερη ή ίση αυτού.

Παράδοση χέρι με χέρι


Ο πιο απλός και άμεσος τρόπος παράδοσης. Επικοινωνείς με τον αγοραστή, κλείνετε ραντεβού, πληρώνεσαι από κοντά και αυτό ήταν!

Είναι μια μέθοδος που προτιμούν πολλοί metabookers, καθώς έτσι και γλιτώνουν τα μεταφορικά και νιώθουν ασφάλεια αφού βλέπουν τα βιβλία από κοντά.

Γιατί να μην τον προσθέσεις λοιπόν;

Μπορείς μάλιστα να επεξεργαστείς τη μέθοδο αυτή, ώστε να την προσαρμόσεις ακριβώς όπως σε βολεύει. Συγκεκριμένα μπορείς να καθορίσεις τα παρακάτω:

 1. Όροι παράδοσης

  Εδώ μπορείς να συμπληρώσεις για παράδειγμα τις περιοχές στις οποίες προτιμάς να συναντηθείς με τους αγοραστές, τα ωράρια που σε βολεύουν ή οτιδήποτε άλλο θέλεις να διευκρινήσεις πριν από μία παραγγελία.

 2. Ελάχιστο ποσό παραγγελίας

  Ποιο ποσό είναι ικανό να σε κάνει να κλείσεις...ραντεβού για ένα βιβλίο; Όποιο κι αν είναι αυτό, μπορείς να το προσθέσεις εδώ!

Παράδοση με ταχυδρομείο


Κι όμως! Το με ποια εταιρεία courier θες να στέλνεις τις παραγγελίες είναι στο χέρι σου!

Ίσως κάποια είναι δίπλα στο σπίτι σου, ή σε βολεύουν οι διαδικασίες κάποιας άλλης. Όποιος και να είναι ο λόγος, το metabook σε αφήνει να ορίσεις την εταιρεία που προτιμάς, με ένα κλικ.

Επιπλέον, ορίζοντας μια εταιρεία courier, όταν καταχωρίζεις στη σελίδα της παραγγελίας τον κωδικό δέματος, μπορεί να φαίνεται η πορεία του με link απευθείας στη σελίδα της εταιρείας!

Και μπορείς να προσθέσεις όσες θέλεις!

Απλώς διάλεξε από αυτές που περιλαμβάνει το αναδιπλούμενο μενού ή πρόσθεσε μια άλλη συμπληρώνοντας απλά το όνομά της.


Όταν συμπληρώσεις όλες τις ρυθμίσεις που θες, πάτα «Προσθήκη». Στη συνέχεια μπορείς να ορίσεις τον τιμοκατάλογο σου για την συγκεκριμένη εταιρεία ή να πατήσεις «Επιστροφή» για να ολοκληρώσεις την διαδικασία.

Για να προσθέσεις επιπλέον εταιρείες courier στις μεθόδους αποστολής πάτα στο κουμπί «Προσθήκη» και επανέλαβε τη διαδικασία.

Όλα έτοιμα

Καθόρισες τους τρόπους παράδοσης που προτιμάς και ρύθμισες όλες τις λεπτομέρειες που θα διευκολύνουν τους metabookers να σε προτιμήσουν.

Είσαι έτοιμος να στείλεις την πρώτη σου παραγγελία!

Οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις μπορείς να προσαρμόσεις ξανά τις ρυθμίσεις σου σύμφωνα με τις μεθόδους και τους όρους που σου ταιριάζουν, ώστε να κάνεις πάντα τις πωλήσεις σου με τη μεγαλύτερη ευκολία.

Έχεις απορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του metabook; Είμαστε πάντα στη διάθεσή σου!