26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Πληρωμές με κάρτα

Ένας νέος τρόπος να πληρώνεσαι ως πωλητής.

Πλέον ως πωλητής μπορείς να προσθέσεις από τις ρυθμίσεις σου, στους τρόπους πληρωμής που δέχεσαι, τις πληρωμές με κάρτα. Με τον τρόπο αυτό οι αγοραστές θα μπορούν να σε πληρώσουν με την κάρτα τους και εσύ να ενημερώνεται αυτόματα για την πληρωμή.

Οι πληρωμές με κάρτα είναι ο βασικός τρόπος με τον οποίο κάποιος κάνει αγορές από το internet. Είναι σίγουρο πως παρέχοντάς τον δίνεις τη δυνατότητα σε περισσότερα μέλη του metabook να αγοράσουν τα βιβλία σου.

Εγγύηση metabook

Το metabook εγγυάται για τις συναλλαγές με κάρτα. Αν κάτι δεν πάει καλά τα χρήματα θα επιστραφούν στον αγοραστή. Αυτό σημαίνει πως πλέον εκτός από τις αξιολογήσεις, ο πωλητής προσφέρει με την πληρωμή με κάρτα και αυτήν την κάλυψη που του παρέχεται από το metabook, ενώ ο αγοραστής πλέον μπορεί να κάνει την πληρωμή χωρίς να έχει κανένα δισταγμό.

Marketplace

Με τη συμμετοχή στον τρόπο αυτό ανοίγουν νέοι ορίζοντες για τους πωλητές στο metabook. Οι πληρωμή με κάρτα στο εγγύς μέλλον μπαίνει κάτω από την ομπρέλα αυτού που εμείς στο metabook ονομάζουμε marketplace. Το marketpalce θα είναι μία ολοκληρωμένη υπηρεσία όπου το metabook εγγυάται την πληρωμή αλλά και με ειδικές συμφωνίες με ταχυμεταφορές, θα αναλαμβάνει την αποστολή των δεμάτων από την πόρτα του πωλητή, στην πόρτα του αγοραστή. Όλα όμως εξαρτώνται από το πόσο γρήγορα οι πωλητές θα αγκαλιάσουν και θα υιοθετήσουν την πληρωμή με κάρτα.

Δέξου πληρωμές με κάρτα

Κόστος πληρωμών με κάρτα.

Η νέα αυτή λειτουργία γίνεται σε συνεργασία με το ίδρυμα πληρωμών EveryPay το οποίο είναι αδειοδοτημένο από την Τράπεζα της Ελλάδας. Έχει ένα επιπλέον κόστος για τον πωλητή το οποίο όμως θεωρούμε πως είναι ελάχιστο σε σχέση με τα οφέλη που θα έχει ο πωλητής από τις πωλήσεις του. Επιπλέον αυτή τη στιγμή ξεκινάμε με μία καταπληκτική προσφορά (1,5% με τον πρώτο μήνα δωρεάν) για όσους πωλητές ξεκινήσουν τώρα να δέχονται πληρωμές με κάρτα.

Ένα παράδειγμα.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι είχες τον Μάρτιο μία παραγγελία πουλώντας 1 βιβλίο για 5,00€ και ότι τα έξοδα αποστολής ήταν 2,00€.

Το σύνολο των χρημάτων που θα πληρώσει ο αγοραστής είναι 7,00€. Τα έξοδα της κάρτας υπολογίζονται στο ποσό αυτό και είναι 1,5% (συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ 24%). Έτσι τα έξοδα της κάρτας είναι 7,00€ * 1,5% = 0,10€. Επίσης, η προμήθεια του metabook είναι 0,62€ (συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ 24%).

Οπότε για το συνολικό σου κέρδος έχουμε:

Κόστος βιβλίου: 5,00€
Μεταφορικά: 2,00€
Ο αγοραστής πληρώνει: 7,00€
κόστος κάρτας: - 0,10€
προμήθεια metabook: - 0,62€
Ο πωλητής κερδίζει: 4,28€

Έτσι, στην επόμενη εκκαθάριση, θα σου καταθέσουμε για την παραγγελία αυτή στον τραπεζικό σου λογαριασμό το κέρδος σου δηλαδή τα 4,28€ όπως και τα 2,00€ που πληρώθηκαν από τον αγοραστή για τα μεταφορικά. Άρα συνολικά θα σου κατατεθούν 6,28€.

Ξεκινά από σήμερα να δέχεσαι πληρωμές με κάρτα

Παρουσίαση πληρωμών με κάρτα

Δες το απόσπασμα από την προχθεσινή εκπομπή όπου μιλάμε για τις πληρωμές με κάρτα: