24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

metabook & Τρόποι Πληρωμής: Αναλυτικός Οδηγός

Όλοι θα συμφωνήσουμε πως είναι υπέροχο όταν ξέρεις ότι ένα παλιό ή μεταχειρισμένο βιβλίο σου βρήκε τον επόμενο αναγνώστη του για να συνεχίσει τον κύκλο της ζωής του.

Πόσο μάλλον όταν πληρώνεσαι κιόλας για αυτό!

Πάμε λοιπόν να μάθουμε τα πάντα για το πώς πληρώνεσαι ως πωλητής στο metabook.

Λίγα λόγια για τις πληρωμές

Το metabook θέλει ο κάθε χρήστης να είναι ευέλικτος και να χρησιμοποιεί τις εφαρμογές της πλατφόρμας με τον τρόπο που τον εξυπηρετούν. Γι’ αυτόν τον λόγο σου δίνουμε την απόλυτη ελευθερία πάνω στον τρόπο με τον οποίο πληρώνεσαι. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι μπορείς να προσαρμόσεις τους τρόπους πληρωμής που σε βολεύουν με μερικά κλικ.

Μέσα από τις ρυθμίσεις του προφίλ σου διάλεξε τις «Ρυθμίσεις πωλητή» και στη συνέχεια την επιλογή «Πώς πληρώνεσαι».

Από τη σελίδα αυτή μπορείς να επιλέξεις οποιονδήποτε τρόπο προτιμάς ή και όλους.

Ρυθμίσεις τρόπων πληρωμής πωλητή.
Ρυθμίσεις τρόπων πληρωμής πωλητή.

Απλά πάτα πάνω στο αντίστοιχο κουμπί της κάθε μεθόδου κι εμείς θα σε καθοδηγήσουμε με αναλυτικές οδηγίες.

Φυσικά, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι στο metabook τα στοιχεία σου είναι απόλυτα ασφαλή. Οι τρόποι πληρωμής που έχεις επιλέξει εμφανίζονται βέβαια στο προφίλ και τις αγγελίες σου ώστε να ξέρει εκ των προτέρων ο αγοραστής πώς θα πληρώσει την παραγγελία.

Ποτέ όμως δεν δείχνουμε τον αριθμό του λογαριασμού σου σε αυτό το σημείο, αλλά μόνο το όνομα της τράπεζας που έχεις επιλέξει ή αν προσφέρεις PayPal.

Το IBAN ή το PayPal account σου αποκαλύπτονται μόνο όταν φτάσει η στιγμή της πληρωμής-αγοράς από την πλευρά του αγοραστή.

Όσο για την επιλογή για πληρωμές με κάρτα που εμφανίζεται στις ρυθμίσεις, πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμη για να την προσθέσεις στις μεθόδους.

Μην ξεχνάς άλλωστε ότι όσο περισσότερες επιλογές δίνεις στους αγοραστές σου τόσο αυξάνεις την πιθανότητα πώλησης.

Πάμε λοιπόν να δούμε όλους τους τρόπους που σου προσφέρει η πλατφόρμα μας για να πληρώνεσαι, εύκολα και άμεσα.

Μέσω τραπεζικού λογαριασμού

Εύκολα και γρήγορα!

Καταχώριση ενός τραπεζικού σου λογαριασμού σου.
Καταχώριση ενός τραπεζικού σου λογαριασμού σου.

Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους πληρωμής. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να προσθέσεις τα στοιχεία που θα σου ζητήσουμε ώστε να καταχωρηθεί ο λογαριασμός σου.

Μπορείς να καταχωρίσεις τον λογαριασμό οποιασδήποτε τράπεζας θέλεις, ενώ δεν υπάρχει περιορισμός στο πόσες θα προσθέσεις.

Με αντικαταβολή

Κάποιοι metabookers είναι πιο παραδοσιακοί. Κάποιοι άλλοι δεν είναι τόσο εξοικιωμένοι με την τεχνολογία. Γι’ αυτούς λοιπόν υπάρχει η αντικαταβολή

Παρά την όλο και πιο ευρεία χρήση καρτών παραμένει μια δημοφιλής μέθοδος πληρωμής, αρκετά εύχρηστη.

Πως λειτουργεί;

Απλώς δηλώνεις το σύνολο της αξίας της παραγγελίας στη μεταφορική με την οποία θα στείλεις τα βιβλία και ο αγοραστής πληρώνει όταν παραλάβει το δέμα. Στη συνέχεια, λαμβάνεις τα χρήματα από την ίδια τη μεταφορική.

Για να επιλέξεις την αντικαταβολή ως μέθοδο πληρωμής μπορείς είτε να την ορίσεις από τους τρόπους αποστολής, είτε αν συμφωνήσεις με τον αγοραστή σε μία παραγγελία να την επιλέξεις μέσα από την παραγγελία και να ενημερώσεις τα έξοδα αποστολής.

Φυσικά, η αντικαταβολή περιλαμβάνει επιπλέον έξοδα αποστολής για τον αγοραστή, ανεβάζοντας το κόστος μιας παραγγελίας.

Παρόλο που είναι μια αρκετά διαδεδομένη μέθοδος, κρύβει ένα ρίσκο αφού, στην περίπτωση που ο αγοραστής δεν παραλάβει το δέμα που του έστειλες εντός 20 ημερών, τότε το δέμα σου επιστρέφεται και εσύ χάνεις τα έξοδα αποστολής που πλήρωσες.

Μέσω PayPal

Η πληρωμή μέσω PayPal κερδίζει αδιαμφισβήτητα έδαφος τα τελευταία χρόνια! Και δίκαια, αφού αποτελεί μια μέθοδο γρήγορη, εύχρηστη και άκρως ασφαλή, αφού μπορούν να σου επιστραφούν τα χρήματά σου σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά με μια συναλλαγή.

Στην ουσία πρόκειται για μια online υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων, η οποία επιτρέπει στους χρήστες της και να πληρώνουν και να δέχονται πληρωμές.

Πως λειτουργεί; Ακριβώς όπως ένας τραπεζικός λογαριασμός!

Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό PayPal με τα προσωπικά σου στοιχεία και στη συνέχεια να αποθηκεύσεις τον λογαριασμό σου στο metabook.

Καταχώριση του PayPal λογαριασμού σου.
Καταχώριση του PayPal λογαριασμού σου.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της μεθόδου αυτής είναι ότι ο μόνος που γνωρίζει τα στοιχεία της κάρτας του αγοραστή είναι το ίδιο το PayPal, που σημαίνει ασφάλεια στο maximum. Επίσης, τα χρήματα μεταφέρονται στον λογαριασμό σου συνήθως μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα!

Κι αν έχω παράδοση χέρι με χέρι;

Αν ο μοναδικός τρόπος παράδοσης που έχεις επιλέξει είναι χέρι με χέρι, τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο εύκολα!

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάποια ρύθμιση στο προφίλ σου και απλά πληρώνεσαι από τον αγοραστή την ώρα της συνάντησης.

Και για όσους προτιμούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, πολύ σύντομα στο metabook θα υπάρχει και η επιλογή να πληρώνεσαι για παράδοση χέρι με χέρι μέσω κάρτας!

Ο αγοραστής θέλει επιστροφή. Τι κάνω;

Συμβαίνει σπάνια, αλλά κάποιες φορές ένας αγοραστής μπορεί να σου ζητήσει επιστροφή, εάν το βιβλίο που πήρε ή η ίδια του η κατάσταση δεν είναι αυτή που περιγράφεις στην παραγγελία.

Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν θα πρέπει να δεχτείς την επιστροφή της παραγγελίας και:

  1. Στην περίπτωση που ο αγοραστής επιλέξει να γίνει επιστροφή ολόκληρης της παραγγελίας, να αποζημιώσεις τον αγοραστή για το σύνολο των χρημάτων που έλαβες για την παραγγελία αυτή. Δηλαδή την αξία της παραγγελίας μαζί με τα έξοδα της αποστολής της.
  2. Στην περίπτωση που ο αγοραστής επιλέξει να γίνει μερική επιστροφή της παραγγελίας, να αποζημιώσεις τον αγοραστή μόνο για την αξία των προϊόντων που επιστρέφονται, χωρίς να συμπεριλάβεις τα έξοδα αποστολής της παραγγελίας ή μέρος αυτών.

Φυσικά, τα χρήματα τα επιστρέφεις μόνο όταν και εφόσον παραλάβεις την επιστρεφόμενη παραγγελία.