25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Αύξηση στον τιμοκατάλογο των ΕΛΤΑ

Τα ΕΛΤΑ αύξησαν τον τιμοκατάλογο δεμάτων A' προτεραιότητας για αποστολές από Ελλάδα προς το εξωτερικό.

Από μέρους μας ενημερώσαμε τον «επίσημο τιμοκατάλογο ΕΛΤΑ» στο metabook ώστε να συμπίπτει με τις νέες αλλαγές.


Έχεις κάποια παραγγελία σε εξέλιξη;

Αν έχεις κάποια παραγγελία σε εξέλιξη που πρέπει να στείλεις στο εξωτερικό, δες τον νέο τιμοκατάλογο και είτε διόρθωσε τα μεταφορικά είτε αν θες, απορρόφησε εσύ το επιπλέον κόστος μεταφορικών. Πάντα πρέπει να ενημερώνεις τον αγοραστή για τις αλλαγές που κάνεις μέσα στην παραγγελία.

Τι γίνεται με τις νέες παραγγελίες;

Αν έχεις στις ρυθμίσεις σου τον «επίσημο τιμοκατάλογο των ΕΛΤΑ» και δεχτείς νέα παραγγελία που θα πρέπει να αποστείλεις στο εξωτερικό, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι. Οι νέες παραγγελίες πλέον τον χρησιμοποιούν.

Έχεις ορίσει δικό σου τιμοκατάλογο ΕΛΤΑ;

Ίσως πρέπει να τον συγκρίνεις με το νέο των ΕΛΤΑ και να κάνεις, αν το κρίνεις απαραίτητο, προσαρμογή από τις ρυθμίσεις σου.

Οι τιμές για την αποστολή δεμάτων εντός Ελλάδας δεν έχουν αλλάξει.

Να θυμίσουμε βέβαια πως το metabook προτείνει πάντα οι αποστολές να γίνονται ως δέμα γιατί έτσι παίρνεις από τα ΕΛΤΑ κωδικό ιχνηλάτησης. Υπάρχουν βέβαια κάποιες περιπτώσεις όπου ο τιμοκατάλογος «επιστολής β προταιρεότητας» είναι οικονομικότερος αλλά θα πρέπει και πάλι να ζητήσεις κωδικό για «απλή ιχνηλάτηση» και θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός στο ζύγισμα του δέματος που θα στείλεις, αλλιώς το κόστος μπορεί να ξεφύγει.

Δες τις ρυθμίσεις σου

Ίσως τώρα είναι μία ευκαιρία να ελέγξεις τις ρυθμίσεις σου σχετικά με το πως κάνεις αποστολές και αν θες να κάνεις κι άλλες αλλαγές. Για να σε βοηθήσουμε έχουμε φτιάξει έναν καταπληκτικό οδηγό. Αν χρειάζεσαι κάποια άλλη βοήθεια είμαστε πάντα κοντά σου.