26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ανακοίνωση: Στις 8 Οκτώβρη '19 αλλάζει ο αλγόριθμος εμφάνισης των βιβλίων

Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγοραστών, οι αγγελίες για τις οποίες μπορούν να υπολογιστούν τα μεταφορικά θα εμφανίζονται με προτεραιότητα.

Εδώ και δύο μήνες, στο metabook υπάρχει η δυνατότητα αυτόματου υπολογισμού των μεταφορικών εξόδων μίας παραγγελίας. Αυτό σημαίνει πως ο αγοραστής έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει το συνολικό ποσό που θα πληρώσει για μία παραγγελία όταν αυτή είναι ακόμη στο καλάθι του.

Γιατί κάνουμε αυτήν την αλλαγή

Όταν ένας αγοραστής έχει πλήρη εικόνα της αγοράς που σκοπεύει να κάνει, τότε αποφασίζει πιο εύκολα αλλά και πιο γρήγορα. Συγκεκριμένα το ποσοστό ολοκλήρωσης μίας παραγγελίας σε σχέση με αυτές που δεν έχουν ολοκληρωθεί είναι κατά 35% μεγαλύτερο έχοντας μάλιστα ανοδική τάση. Επίσης οι παραγγελίες που έχουν ορισμένα τα μεταφορικά εκ των προτέρων, ολοκληρώνονται πιο γρήγορα, άρα ο κόπος του πωλητή μειώνεται. Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ευκολότερη χρήση του metabook και αύξηση των πωλήσεων.

Οι ρυθμίσεις σου ως πωλητής

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, πήγαινε στις ρυθμίσεις σου ως πωλητής και επέλεξε με ποιον τρόπο θες να υπολογίζονται τα μεταφορικά. Μπορείς να κάνεις διαφορετικές ρυθμίσεις για κάθε τρόπο παράδοσης που διαθέτεις.

1ος τρόπος: Επίσημος τιμοκατάλογος


Ειδικά για τα ΕΛΤΑ και Κυπριακά Ταχυδρομεία έχουμε έτοιμη τη ρύθμιση του τιμοκαταλόγου και μπορείς απλά αφού τη δεις να την επιλέξεις. Το metabook θα αθροίζει το βάρος των βιβλίων της παραγγελίας και θα υπολογίζει το κόστος με βάση τον τιμοκατάλογο των ΕΛΤΑ.

Συστήνουμε αυτόν τον τρόπο για την περίπτωση των ταχυδρομείων.

2ος τρόπος: Χτίσε τον δικό σου τιμοκατάλογο με βάση το βάρος


Για κάθε μεταφορική εταιρεία που υποστηρίζεις μπορείς πλέον να χτίσεις μόνος σου τον τιμοκατάλογό σου και πεις πόσο θα χρεώνονται τα μεταφορικά με βάση το άθροισμα του βάρους των βιβλίων μίας παραγγελίας. Το metabook θα αθροίζει το βάρος των βιβλίων της παραγγελίας και θα υπολογίζει το κόστος με βάση τον τιμοκατάλογο που εσύ έχεις ορίσει.

Συστήνουμε αυτόν τον τρόπο για την περίπτωση που θες να υπολογίσεις ίσως και το κόστος της συσκευασίας των βιβλίων ή κάνεις ομαδικές αποστολές και έχεις καλύτερες τιμές.

3ος τρόπος: Υπολογισμός με βάση τον αριθμό των βιβλίων


Με τον τρόπο αυτό μπορείς να ορίσεις πόσα θα είναι τα μεταφορικά ανάλογα με τον αριθμό των βιβλίων που θα είναι μέσα στη παραγγελία.

Συστήνουμε αυτόν τον τρόπο μόνο αν πουλάς εκατοντάδες βιβλία στο metabook. Βέβαια θα προτείναμε, να αρχίσεις να ζυγίζεις τα νέα βιβλία για τα οποία αναρτάς αγγελίες. Έτσι, κάποια στιγμή θα μπορείς να αλλάξεις αν το επιθυμείς τη ρύθμιση από τον τρόπο αυτό σε έναν από τους άλλους δύο.

Ρυθμίσεις για κάθε μεταφορική εταιρεία

Για να βοηθήσουμε έχουμε κάνει ήδη βελτιώσεις στον τρόπο με τον οποίο ρυθμίζεις τον τιμοκατάλογό των μεταφορικών και βέβαια, όπως είπαμε και πριν, δώσαμε τη δυνατότητα να ορίσεις τιμοκατάλογό για κάθε μεταφορική εταιρεία.

Η αλλαγή στις 8 Οκτώβρη


Ο υπολογισμός των μεταφορικών βοηθάει τον αγοραστή. Για το λόγο αυτό από την Τρίτη 8 Οκτώβρη δηλαδή δύο εβδομάδες, το metabook θα προτείνει πρώτα τις αγγελίες που έχουν ορισμένα τα μεταφορικά.

Διάλεξε τον τρόπο που σου ταιριάζει και κάνε τις ρυθμίσεις σου.

Δες τις Ρυθμίσεις σου.

Ζύγισε τα βιβλία σου

Για να μπορέσει το metabook να υπολογίσει αυτόματα για τα βιβλία που πουλάς τα μεταφορικά στις μελλοντικές σου πωλήσεις με βάση το βάρος, πρέπει να τα ζυγίσεις.


Για να ζυγίσεις τα βιβλία που έχεις ήδη βάλει προς πώληση, πήγαινε στη σελίδα με τις "Αγγελίες" και επέλεξε το φίλτρο "Βιβλία χωρίς βάρος"

Δε σταματάμε εδώ

Στο μέλλον μπορεί να κάνουμε κι άλλες βελτιώσεις προς αυτή τη κατεύθυνση. Κάθε μέρα κάνουμε αλλαγές με στόχο την διευκόλυνση των αγοραστών αλλά και την αύξηση των πωλήσεων των πωλητών. Πάντα προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο.

Είμαστε πάντα κοντά σου

Περιμένουμε το σχόλιό σου για κάθε τι που κάνουμε, αλλά και αν θες να ρωτήσεις κάτι, στη σελίδα μας στο facebook!