ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ - ΑΡΑΧΝΗΣ

Συγγραφέας:  Manuel Puig
Μεταφραστής:  Ασπασία Καμπύλη
Εξώφυλλο:  Tania Cimatti - João Linneu
Εκδόσεις: Carnίvora
Έτος: 2021
Αριθμός σελίδων: 352
Τύπος εξωφύλλου: softcover
Γλώσσα: Ελληνικά
ISBN-13: 9786185479077
ISBN-10: 6185479079
Το θέλουν: 39 metabookers
Δεν είναι διαθέσιμο
Αξιολογήσεις του βιβλίου
1 αξιολόγηση
27 Ιουλίου 2022
Σε μια φυλακή του Μπουένος Άιρες το 1975 δύο κρατούμενοι ένας ποινικός κι ένας πολιτικός περνάνε την ώρα τους με την αφήγηση ταινιών. Ο ποινικός θυμάται καλά κάποιες ρομαντικές ταινίες που έχει δει και τις αφηγείται ωραία. Κατά τ' άλλα δεν υπάρχει "επίσημος" αφηγητής καθώς το βιβλίο αποτελείται αποκλειστικά από διαλόγους μεταξύ των δύο ή με σωφρονιστικούς υπαλλήλους και έγγραφα αναφοράς των τελευταίων, οι οποίοι δουλεύουν για το δικτατορικό καθεστώς της Αργεντινής που ακολούθησε την προεδρία του Χουάν Περόν. Αυτού του είδους, όμως, η αφήγηση δεν με κούρασε καθόλου.
Πολύ κατατοπιστικός ο πρόλογος του Marcos Breuer. Υπάρχουν και σημειώσεις στο τέλος του βιβλίου από τον ίδιον τον συγγραφέα, που στην πλειονότητά τους είναι επιστημονικές θεωρίες για την εξήγηση της ομοφυλοφιλίας κι αν αυτή αποτελεί φυσικό ή επίκτητο χαρακτηριστικό.
Πόσο πονεμένη χώρα είναι η Αργεντινή! Είχε πολυάριθμες δικτατορίες στην ιστορία της κι ακόμα και σήμερα μαστίζεται από πολύχρονη οικονομική κρίση. Στο βιβλίο του Κάριλ Φέρει, Μαπούτσε, παρουσιάζονται και τα εγκλήματα της αποικιοκρατίας κατά των ιθαγενών.