Το Δίκτυο LTE

Το Δίκτυο LTE
Τιμή από
8,00 €
22,40 €
Εξοικονομείς 64% 🔥🔥
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Το δίκτυο LTE είναι το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας τελευταίας γενεάς, ακολουθώντας τα πρότυπα της 3GPP, ανήκοντας στην κατηγορία των ευρυζωνικών ασυρμάτων δικτύων υψηλών ταχυτήτων (Wireless Broadband Networks). Αποτελεί την τεχνολογία αιχμής στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν ανά τον κόσμο και αποτελεί εν γένει ένα αξιόλογο και ζωντανό ερευνητικό πεδίο σε Ακαδημαϊκά Ιδρύματα ή Ερευνητικά Κέντρα.

Στην Ελληνική βιβλιογραφία δεν υπάρχει κάποιο σύγχρονο σύγγραμμα, που να γνωρίζει ο συγγραφέας, το οποίο να παρουσιάζει και να εξηγεί αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δικτύου LTE καθώς και τον σχεδιασμό του. Το παρόν σύγγραμμα σκοπεύει λοιπόν να καλύψει αυτό το κενό της Ελληνικής βιβλιογραφίας επιτυγχάνοντας δύο διακριτούς μεν αλλά βασικούς δε στόχους.

Αρχική επιθυμία του συγγραφέα είναι να έχει ο Έλληνας αναγνώστης (ερευνητές, φοιτητές ή καθηγητές Πολυτεχνικών, Πανεπιστημιακών ή Τεχνολογικών Σχολών) στη βιβλιοθήκη του ένα σύγγραμμα στην Ελληνική γλώσσα, το οποίο να προσφέρει μία καλή τεχνική και επεξηγηματική παρουσίαση του δικτύου LTE. Οι αναγνώστες θα μπορέσουν να βρουν τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν στη δομή του δικτύου, στην αρχιτεκτονική του, στη δομή της διεπαφής αέρα καθώς και τεχνικές λεπτομέρειες της τεχνολογίας OFDM όπως αυτή εφαρμόζεται στο δίκτυο LTE.

Ο δεύτερος στόχος αφορά στην παρουσίαση του δικτύου LTE από τη σχεδιαστική του προσέγγιση, παρουσιάζοντας το τεχνικό αντικείμενο από τη σκοπιά της εφαρμογής. Αυτή η προσέγγιση θα βοηθήσει εργαζόμενους και μηχανικούς δικτύων κινητής τηλεφωνίας στο σχεδιασμό της ράδιο-κάλυψης και στον υπολογισμό της χωρητικότητας του δικτύου LTE.

Πράγματι, είναι πεποίθηση του συγγραφέα ότι κατά τη συγγραφή έχουν επιτευχθεί και οι δύο στόχοι, καθώς σε αυτό το σύγγραμμα έχει προσπαθήσει να παρουσιάσει το δίκτυο LTE από τη σκοπιά της λειτουργίας αλλά και του σχεδιασμού, και όχι από την ξερή και μονότονη παράθεση τεχνικών όρων και τεχνικών προδιαγραφών. Η πεποίθηση αυτή απορρέει από την τεχνική εμπειρία του συγγραφέα στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, προερχόμενη από την Ακαδημαϊκή και Διδακτική του ιδιότητα στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, αλλά κυρίως λόγω της πολυετούς ερευνητικής και εργασιακής απασχόλησής του σε εταιρείες σχετιζόμενες με το αντικείμενο της συμβουλευτικής (consultancy) σε θέματα λειτουργίας, σχεδιασμού και βελτιστοποίησης δικτύων κινητής τηλεφωνίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Αγγελίες
8,00 € Σαν καινούριο
Δεν έχει ανοιχτεί ούτε μια φορά
Πληρωμή με Eurobank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Παλλήνη, Αττική
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.