Τα θεμέλια της οικογενειακής θεραπείας

Τα θεμέλια της οικογενειακής θεραπείας
Μη διαθέσιμο
Το θέλουν 3 metabookers
Περιγραφή

Με αυτό το εξαιρετικό έργο η πρωτοπόρος οικογενειακή θεραπεύτρια Λιν Χόφμαν αναδεικνύει και συνθέτει τις διαφορετικές θεματικές και έννοιες γύρω από τις οποίες αναπτύχθηκε η οικογενειακή θεραπεία, ιχνηλατώντας την ιστορία της ως μια σπουδαία διανοητική περιπέτεια.

Τολμηρό στη σύλληψή του, το βιβλίο "Τα Θεμέλια της Οικογενειακής Θεραπείας" είναι ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα, βασισμένο σε ενδελεχή έρευνα και την απευθείας πολυετή και συστηματική παρατήρηση από τη συγγραφέα της δουλειάς πρωτοπόρων θεραπευτών εν δράσει και εμπλουτισμένο με κατατοπιστικά παραδείγματα, που αναδεικνύει τις συνδέσεις ανάμεσα στους κυριότερους διανοητές του πεδίου της οικογενειακής θεραπείας και γεφυρώνει με μοναδικό τρόπο το οικογενειακό πεδίο με τις άλλες κοινωνικές επιστήμες.

Η συγγραφέας εξετάζει προσεκτικά τις πρώιμες μελέτες των επικοινωνιακών προτύπων σε οικογένειες με μέλος με σχιζοφρένεια, και τις συνδέει με σχετικές μελέτες πάνω στην οικογενειακή τυπολογία και το συνολικό εύρος των συναισθηματικών διαταραχών. Στη συνέχεια εξερευνά τις κύριες σχολές οικογενειακής θεραπείας και σημαντικές μορφές πρωτοπόρων όπως ο Μινούτσιν, ο Μπόουεν, ο Χέιλι, η Σατίρ, ο Έρικσον και ο Άκερμαν, καθώς και την επαναστατική δουλειά των συνεργατών του Μιλάνου, Σελβίνι Παλατσόλι, Μπόσκολο, Τσεκίν και Πράτα.

Το βιβλίο, που δικαίως μαζί με το υπόλοιπο έργο της καθιέρωσε τη Χόφμαν ως ιστορικό της οικογενειακής θεραπείας, αποτελεί μια ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών και αναγκαίο ανάγνωσμα για όλους τους επαγγελματίες ψυχικής Υγείας και τους εκπαιδευόμενους που θέλουν να εφαρμόσουν την οικογενειακή θεραπεία στη δουλειά τους.

Ακόμη, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για κάθε αναγνώστη που επιθυμεί να κατανοήσει την ανατρεπτική αλλαγή στη σκέψη των θεραπευτών, η οποία αναδεικνύεται στο παρόν βιβλίο, και τις επιδράσεις της στη δουλειά τους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
  • Συγγραφέας: Lynn Hoffman
  • Εκδόσεις: University Studio Press
  • Έτος: 2012
  • ISBN-13: 9789601220741
  • ISBN-10: 9601220747
  • Κατηγορίες: Ψυχολογία
  • Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 22,50 €
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.