Πρόλαβε μεταφορικά 1,00 € με Box Now

Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας 1941-1974

Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας 1941-1974
Εκδόσεις: Polaris
Έτος: 2011
ISBN-13: 9789609487634
ISBN-10: 9609487637
Το θέλουν: 2 metabookers
Αγγελίες με γνωστά μεταφορικά
Σαν καινούριο
Και οι 12 τόμοι. --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Makrobook
133
Πληρωμή με PayPal, Εθνική Τράπεζα, Revolut, Payzy, Κάρτα και IRIS
Παράδοση με Box Now + metabook
Αποδοχή παραγγελίας συνήθως σε 27 λεπτά
Δωρεάν μεταφορικά από 15 € με Box Now + metabook
24,00 €
Σαν καινούριο
12 Σκληροδετοι τόμοι ---Εκδόσεις Ελευθεροτυπίας. Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις. --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Hammer
224
Πληρωμή με Revolut, Κάρτα και IRIS
Παράδοση με Box Now + metabook, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ
Αθήνα, Αττική
Αποδοχή παραγγελίας συνήθως σε 20 λεπτά
Δωρεάν μεταφορικά από 30 € με Box Now + metabook
28,00 €
Σαν καινούριο
Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας 1941-1974 εξαιρετική κατάσταση --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
BooksBazaar
8
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς και PayPal
Παράδοση με Box Now + metabook, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ
Καλαμαριά, Κεντρική Μακεδονία
Αποδοχή παραγγελίας συνήθως σε 7 λεπτά
Δωρεάν μεταφορικά από 30 € με Box Now + metabook
30,00 €
Σαν καινούριο
12 τόμοι σε πολύ καλή κατάσταση. --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
metabooker
2
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα και IRIS
Παράδοση με Χέρι με χέρι, Γενική Ταχυδρομική και Box Now + metabook
Μεσσήνη, Πελοπόννησος
Δωρεάν μεταφορικά από 55 € με Γενική Ταχυδρομική
40,00 €
Σαν καινούριο
12 τόμοι // Σκληρόδετοι // Εκδόσεις Ελευθεροτυπίας // Ολοκληρωμένη σειρά // Σε άριστη κατάσταση. Στείλτε μήνυμα για οποιαδήποτε πληροφορία: [email protected] --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Παράδοση μετά από 18/07/24
The Little Book House
121
Πληρωμή με PayPal, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Revolut και IRIS
Παράδοση με Χέρι με χέρι, Box Now + metabook, ΕΛΤΑ Courier, ΕΛΤΑ και Box Now
Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία
Αποδοχή παραγγελίας συνήθως σε 13 λεπτά
Δωρεάν μεταφορικά από 15 € με Box Now + metabook
59,40 €
Σαν καινούριο
Μικρολερώματα και μικροφθορές στα δύο εξώφυλλα (βλέπε σχετικές φωτογραφίες μας). --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Η βιβλιοθήκη μας
40
Πληρωμή με Alpha Bank, IRIS και Εθνική Τράπεζα
Παράδοση με Box Now + metabook και ΕΛΤΑ
Αποδοχή παραγγελίας συνήθως σε 2 ώρες
Δωρεάν μεταφορικά από 15 € με Box Now + metabook
80,00 €
Σαν καινούριο
ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΦΘΟΡΕΣ,ΤΣΑΚΙΣΜΑΤΑ,ΣΧΙΣΙΜΑΤΑ,ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
metabooker
6
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα
Παράδοση με Box Now + metabook και ΕΛΤΑ
Αποδοχή παραγγελίας συνήθως σε 9 ώρες
80,00 €
Σαν καινούριο
12 τόμοι σε άψογη κατάσταση --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
metabooker
178
Πληρωμή με Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι και Box Now + metabook
Μοίρες, Κρήτη
Αποδοχή παραγγελίας συνήθως σε 4 ώρες
Δωρεάν μεταφορικά από 15 € με Box Now + metabook
150,00 €
Αξιολογήσεις του βιβλίου
1 αξιολόγηση
3 Δεκεμβρίου 2019
Ο συγγραφέας της παρούσης σειράς (7τομη στην αρχική εκδοσή, 3τομη από τις εκδόσεις Polaris, 12τομη ως ένθετο της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία") ήταν από αυτούς τους ανθρώπους που αν και δεν ανήκε στους πρωταγωνιστές της περιόδου για την οποία γράφει, εντούτοις ήταν σε άμεση επαφή με όλους τους πρωταγωνιστές, με την ιδιότητα του δημοσιογράφου σε σημαντικές εφημερίδες, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε και ο ίδιος άμεσα εμπλεκόμενος (πχ στην Εθνική Αντίσταση της περιόδου 1941-1944). Ήταν άλλωστε και γιος του βενιζελικής προελεύσεως στρατιωτικού και μετέπειτα πολιτευτή και συγγραφέα Νεόκοσμου Γρηγοριάδη, ο οποίος είχε ενεργή συμμετοχή στα μεγάλα γεγονότα των αρχών του 20ου αιώνα (Μακεδονικός Άγων, Κίνημα στο Γουδί, Κίνημα Εθνικής Αμύνης και συμμετοχή στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο). Η οπτική του συγγραφέα στα γεγονότα, θα λέγαμε ότι αποτυπώνει τις θέσεις ενός ανθρώπου που ανήκει στην μετριοπαθή Αριστερά (πχ δικαίωση και υπεράσπιση σε μεγάλο βαθμό της δράσης του ΕΑΜ επί Κατοχής, καταδίκη ωστόσο της πολιτικής που ακολούθησε το ΚΚΕ και ο ΔΣΕ κατά τον Εμφύλιο). Η γραφή του παραστατική, τεκμηριωμένη και όσο το δυνατόν αντικειμενική. Προβαίνει σε κρίσεις, θετικές η αρνητικές προσπαθώντας όμως πάντα να μην αδικήσει αυτούς που κρίνει. Πχ αν και αποτιμά αρνητικά, εντούτοις αναγνωρίζει πατριωτικά κίνητρα στις προθέσεις του Τσολάκογλου για σχηματισμό κυβέρνησης το 1941, όπως και στις προθέσεις των ιδρυτών των Ταγμάτων Ασφαλείας (θέλει θάρρος να τα παραδεχτεί αυτά κάποιος που υπήρξε μέλος του ΕΑΜ επί Κατοχής, χωρίς να αποκηρύξει στην συνέχεια αυτή την συμμετοχή του). Επίσης, για την περίοδο της 21ης Απριλίου, παρόλο που είναι σαφώς αντίθετος με το τότε καθεστώς (συμμετείχε άλλωστε σε αντιστασιακή οργάνωση), δεν παρασύρεται εύκολα από την κλασική μεταπολιτευτική ρητορική στις κρίσεις του και είναι σαφώς πιο ψύχραιμος, αναλυτικός και αντικειμενικός. Η μεθοδολογία που ακολούθησε ως προς την συγγραφή του έργου του, ήταν η συστηματική μελέτη της βιβλιογραφίας που είχε τότε στην διάθεση του, εκτενής χρήση όλων των εφημερίδων διαχρονικά, οι μαρτυρίες που συγκέντρωσε από πρωταγωνιστές, καθώς και η δική του βιωματική σχέση με τα γεγονότα. Το έργο δημοσιεύθηκε αρχικά σε συνέχειες εφημερίδος, οπότε, στην τελική μορφή του, ο συγγραφέας ενσωμάτωσε και πληροφορίες από επιστολές που έστελναν οι αναγνώστες που τον διάβαζαν και συμπλήρωναν σημεία της αφήγησης του, όπου θεώρησε ότι τεκμηρίωναν σωστά. Εν τέλει αν και παλαιά αφήγηση (1975), παραμένει επίκαιρη και αρκετά αντικειμενική, όντας από τις σοβαρότερες ιστοριογραφικές προσπάθειες από τον χώρο της ευρύτερης Αριστεράς(και καμία σχέση με προπαγανδιστικές προχειρολογίες όπως τα αντίστοιχα βιβλία του Τάσου Βουρνά).