Η ψυχολογία της θρησκείας

Η ψυχολογία της θρησκείας
Τιμή από
64,00 €
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Ανέκαθεν ιστορικοί, κοινωνιολόγοι και ανθρωπολόγοι επιδείκνυαν (θετικό ή αρνητικό) ενδιαφέρον για τη θρησκεία, αφού κανένας μελετητής της ανθρώπινης κοινωνίας δεν μπορεί φαινομενολογικά, τουλάχιστον, να αποκλείσει (απωθήσει;) a priori από τις μελέτες του το θρησκευτικό στοιχείο (γλώσσα, σύμβολα, διδασκαλία, τελετουργία, ηθική κ.λπ.). Στην εποχή μας, ιδιαίτερα, παρατηρείται μία απροσδόκητη (πνευματική και μεταφυσική) "σπουδή" για τον Αποκρυφισμό, τον Μυστικισμό, την Τέχνη και γενικά την αναβίωση των θρησκειών ή και τη δημιουργία νέων.

Σφυγμομέτρηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας "SPIRITUALITY" (1995), έδειξε ότι, για πολλούς ανθρώπους, η θρησκεία, η πίστη και γενικά η πνευματικότητα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της εμπειρίας τους τούτο συντελείται, πολύ περισσότερο, μεταξύ των νέων, και μάλιστα των μορφωμένων, οι οποίοι, αν και ως αναλαμπή, φαίνεται ότι τελευταία στρέφονται προς τον χώρο της Εκκλησίας. Ειδικά, στην Αμερική πάνω από το 80% των πολιτών δηλώνουν ότι η θρησκεία είναι αρκετά ή πολύ ενδιαφέρον ζήτημα γι" αυτούς, ενώ πάνω από το 90% ανήκουν σε κάποια θρησκευτική ομάδα.

Η αναγνώριση, λοιπόν, της θρησκείας ως της "πλέον ισχυρής δύναμης" μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία φαίνεται ολοένα και περισσότερο να κατακτά έδαφος σήμερα μιας "διεισδυτικής" δύναμης, που σχετίζεται άμεσα με τα πιο έντονα συναισθήματα και τη "δραματικότερη", ίσως, συμπεριφορά (πότε θαυμαστή και πότε τρομακτική) του ανθρώπου, ή τις πιο αποφασιστικές κοινωνικές δυνάμεις. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
64,00 € Σαν καινούριο
Ολοκαίνουργιο.Καμοία φθορά .Καμοία Σημείωση.!
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αιγάλεω, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.