Η ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Η ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Γιατί βρίσκει κανείς παιδιά στο νοσοκομείο; Τέτοια θα είναι στην πραγματικότητα η πρώτη ερώτηση στην οποία θα πρέπει να δοθεί απάντηση σ’ αυτή την μελέτη, που είναι αφιερωμένη στο παιδί που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Η ανάλυση των κινήτρων που οδηγούν στη νοσοκομειακή περίθαλψη θα φέρει στην επιφάνεια, δίπλα στα πραγματικά άρρωστα παιδιά, πλήθος άλλα παιδιά των οποίων η παρουσία στο νοσοκομείο δεν απορρέει από λόγους καθαρά ιατρικούς αλλά δυστυχώς κοινωνικοοικονομικούς: είναι το δύσκολο πρόβλημα των καταχρηστικών εισαγωγών στο νοσοκομείο. Η νοσοκομειακή περίθαλψη ενός παιδιού, ό,τι και να λέγεται, βιώνεται πάντα ως μια οδυνηρή και γεμάτη άγχος εμπειρία. Διάφορα ψυχολογικά προβλήματα εμφανίζονται τόσο στο παιδί και την οικογένειά του όσο και στο προσωπικό του νοσοκομείου που συχνά δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένο για να ανταπεξέλθει σ’ αυτά.

Ένας από τους πρωταρχικούς σκοπούς των νοσοκομειακών παιδιάτρων είναι να ρυθμίζουν τη ζωή του παιδιού στο νοσοκομείο εξασφαλίζοντάς του φυσικά από τη μία κάθε δυνατή άνεση, κυρίως όμως μέγιστη ασφάλεια. Διαθέτουν μάλιστα γι" αυτόν το λόγο πορίσματα από πολυάριθμες γαλλικές και ξένες εργασίες.

Κατόπιν θα προσεγγίσουμε το λεπτό το λεπτό θέμα του ρόλου της μητέρας μέσα στις παιδιατρικές κλινικές εφ" όσον αναμφισβήτητα αυτή παίζει πρωταρχικό ρόλο στην ψυχική ισορροπία του παιδιού.

Νέα συστήματα περίθαλψης τείνουν πρόσφατα να εφαρμοστούν, ιδιαίτερα το νοσοκομείο ημέρας και η κατ" οίκον νοσηλεία. Αυτές οι νέες μορφές θεραπειών, των οποίων οι αρχές θα αναφερθούν στο τέλος αυτού του βιβλίου, θα επιτρέψουν αξιοσημείωτη μείωση των ψυχολογικών διαταραχών, οι οποίες αποτελούν συνέπειες, που εμφανίζονται αρκετά συχνά σε περιπτώσεις άσχημα οργανωμένης νοσοκομειακής περίθαλψης. (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Περισσότερα
Συγγραφέας: Lyonel Rossant
Εκδόσεις: ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗ
Έτος: 1989
Κατηγορίες: Ψυχολογία
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 9,86 €
Το θέλει: 1 metabooker
Αγγελίες με γνωστά μεταφορικά
Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
@NAPOLEON
19
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία
Εξοικονομείς
1,21 €
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 69 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
8,65 €
από 9,86 €