3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Επικοινωνία μεταξύ πωλητή και αγοραστή

Ως metabook, πιστεύουμε πως η καλή επικοινωνία μεταξύ των συναλλασσόμενων σε μία παραγγελία, δημιουργεί τη βάση για μια καλή συναλλαγή.

θα πρέπει να σεβόμαστε όλοι τους όρους καλής συμπεριφοράς, είτε είμαστε πωλητές, ή αγοραστές. Κατανοούμε πως ενδέχεται να συμβεί κάτι και να μην μπορείς ή θέλεις να ολοκληρώσεις μια παραγγελία. θεωρούμε όμως πως θα πρέπει πάντα να εξηγείς και να σέβεσαι αυτόν που έχεις απέναντί σου. Θα πρέπει μάλιστα να απαντάς και να ενημερώνεις γρήγορα, μην αφήνοντας τον χρόνο να περάσει.

Πώς γίνεται η επικοινωνία

Επικοινωνία στη σελίδα της παραγγελίας
Επικοινωνία στη σελίδα της παραγγελίας

Με την καταχώρηση της παραγγελίας, δημιουργείται μία ειδική σελίδα μέσα από την οποία μπορείς να επικοινωνήσεις. Όταν γράφεις ένα μήνυμα, το metabook αυτόματα ενημερώνει με email τον άλλο metabooker. Η επικοινωνία πρέπει να γίνεται πάντα μέσα από τη σελίδα της παραγγελίας και το metabook σε κάθε βήμα (διευκρινήσεις, πληρωμή, αποστολή, παραλαβή, αξιολόγηση), βοηθάει με οδηγίες για το τι πρέπει να κάνεις μετά. Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται η ασφάλεια αφού το σύστημα του metabook προσπαθεί να ειδοποιεί άμεσα αν μια συναλλαγή θεωρείται μη ασφαλής.

Τι συμβαίνει όταν κάποιος δεν απαντά

Προφανώς και δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε οποιονδήποτε να απαντήσει σε μηνύματα. Επίσης να πούμε πως έχουν τύχει περιπτώσεις όπου κάποιος έχει σοβαρούς λόγους για τους οποίους δεν είναι σε θέση να απαντήσει. Μπορεί να προκύψει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας ή κάποιος άλλος εξωγενής αλλά σημαντικός παράγοντας. Για παράδειγμα είχε τύχει μία παραγγελία να μην ολοκληρωθεί γιατί τα βιβλία καήκαν στη φωτιά στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018. Ο πωλητής όμως είχε την εξαιρετική αντοχή και ενημέρωσε τον αγοραστή.

Τι κάνει το metabook όταν κάποιος δεν απαντά;

Ο πωλητής δεν απαντά

Ο πωλητής δεν απαντά
Ο πωλητής δεν απαντά

Αν ο πωλητής δεν απαντήσει σε κάποιο μήνυμα που του έστειλες, την επόμενη μέρα εμφανίζεται στο πλαίσιο διαλόγου η ένδειξη: "Ο πωλητής δεν απαντά;". Αν το επιλέξεις τότε το metabook αναλαμβάνει να ενημερώσει τον πωλητή. Αν δεν ανταποκριθεί στις επόμενες 4 μέρες, τότε στο προφίλ του εμφανίζεται η ένδειξη πως απουσιάζει, και τα βιβλία του παύουν να είναι διαθέσιμα προς πώληση. Παράλληλα στον αγοραστή δίνεται η δυνατότητα να δηλώσει πως δεν ενδιαφέρεται πλέον για την παραγγελία.

Ο αγοραστής δεν απαντά

Ο αγοραστής δεν απαντά
Ο αγοραστής δεν απαντά

Αν ο αγοραστής δεν απαντά σε ένα μήνυμα που θα του στείλει ο πωλητής τότε μετά από μία μέρα εμφανίζεται αντίστοιχα η ένδειξη "ο αγοραστής δεν απαντά;". Αν το επιλέξεις τότε πάλι το metabook θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον αγοραστή. Αν ο τελευταίος δεν ανταποκριθεί μέσα σε 4 μέρες, τότε το metabook θα προσπαθήσει να ακυρώσει την παραγγελία ενημερώνοντας και τα δύο μέρη.

Χρόνοι ολοκλήρωσης παραγγελίας

Μ.Ο. ημερών για την ολοκλήρωσης μίας παραγγελίας
Μ.Ο. ημερών για την ολοκλήρωσης μίας παραγγελίας

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι παραγγελίες έχουν αίσιο τέλος. Για τις περιπτώσεις όμως όπου κάτι δεν πάει καλά to metabook δίνοντας αυτές τις διεξόδους έχει μειώσει δραστικά την επανάληψη του προβλήματος. Αυτό σημαίνει πως οι χρήστες του metabook μαθαίνουν καλύτερα το σύστημα και πως ο μέσος όρος ημερών ολοκλήρωσης μίας παραγγελίας συνεχώς βελτιώνεται.

Πως σου φαίνονται τα παραπάνω;

Συνεχίζουμε να προσπαθούμε να κάνουμε βελτιώσεις αλλά εκτός από τα συστήματα πιστεύουμε στην καλή ανθρώπινη επικοινωνία. Αυτή άλλωστε είναι που θα κερδίσει και θα οδηγήσει και σε μία θετική αξιολόγηση, η οποία θα σε βοηθήσει να χτίσεις ένα αξιόπιστο προφίλ στο metabook. Θέλουμε πάντα τις συμβουλές και τις προτάσεις σου γιατί έτσι χτίζουμε καλύτερα την πλατφόρμα αυτή για σένα. Θα χαρούμε να ακούσουμε το μήνυμά σου!