28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Αξιολογήσεις μελών

Είναι ένα από τα πρώτα χαρακτηριστικά που φτιάξαμε στο metabook για να σου δώσουμε τη δυνατότητα να χτίσεις το αίσθημα της εμπιστοσύνης ανάμεσα σε εσένα και τους πιθανούς πωλητές ή αγοραστές σου.

Οι αξιολογήσεις συνοδεύουν τον κάθε metabooker στο δημόσιο προφίλ του αλλά και σε κάθε αγγελία του, μαζί με τα υπόλοιπα δημόσια στοιχεία του. Μπορείς -και το προτείνουμε- να τις συμβουλεύεσαι όταν θες να παραγγείλεις ένα βιβλίο από κάποιον πωλητή.

Μπορείς να αξιολογήσεις έναν άλλο πωλητή ή αγοραστή μέσα από τη σελίδα της παραγγελίας πατώντας το σχετικό κουμπί. Η αξιολόγηση είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας σου σε μία παραγγελία.

Δες παρακάτω κάποια σημαντικά χαρακτηριστικά τους:

Απάντηση σε αξιολόγηση

Απάντηση σε αξιολόγηση
Απάντηση σε αξιολόγηση

Μπορείς να απαντήσεις σε μία αξιολόγηση που έλαβες. Είτε αυτή είναι θετική και θες να ευχαριστήσεις, είτε αρνητική και θες να υποστηρίξεις τη θέση σου. τώρα μπορείς να απαντήσεις σε μία αξιολόγηση και η απάντησή σου θα φαίνεται δημόσια κάτω από την αρχική αξιολόγηση.

Οι αξιολογήσεις είναι επώνυμες

Στο προφίλ ενός χρήστη, φαίνεται ποιο μέλος του metabook έκανε την αξιολόγηση, όπως επίσης φαίνονται και οι δικές του αξιολογήσεις. Ειδικά το τελευταίο είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί δείχνει το πόσο αξιόπιστος είναι αυτός που έχει κάνει την αξιολόγηση.

Τι γίνεται με τις αξιολογήσεις σε μία ακυρωμένη παραγγελία

Αξιολόγηση ακυρωμένης παραγγελίας
Αξιολόγηση ακυρωμένης παραγγελίας

Αυτή είναι μία ερώτηση που έχουμε αρκετά συχνά στο metabook. Οι αξιολογήσεις δεν αφορούν στις παραγγελίες που ολοκληρώνονται. Ένας metabooker αξιολογεί την εμπειρία του από την επαφή που είχε σε μία παραγγελία είτε ήταν αγοραστής, είτε πωλητής. Αξιολογεί την ευγένεια, την ταχύτητα και όλους αυτούς τους παράγοντες που θα τον κάνουν να αισθανθεί πως η επαφή που είχε ήταν θετική, ανεξάρτητα από το αν η παραγγελία ολοκληρώθηκε ή όχι. Αυτός λοιπόν είναι ο λόγος που εμφανίζονται οι αρνητικές αξιολογήσεις παραγγελιών που έχουν ακυρωθεί γιατί ακριβώς εκεί, όταν δηλαδή τα πράγματα δεν πάνε καλά, φαίνεται περισσότερο πώς αντιμετωπίζουμε τον άλλο. Επίσης, στις περιπτώσεις αυτές αναφέρεται ακριβώς πως η αξιολόγηση αφορά σε ακυρωμένη παραγγελία. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από δίκαιο.

Πως σου φαίνεται το σύστημα των αξιολογήσεων;

Είμαστε πάντα ανοιχτοί. Θέλουμε πάντα την συμβουλές και τις προτάσεις σου γιατί χτίζουμε την πλατφόρμα αυτή για σένα. Θα χαρούμε να ακούσουμε το μήνυμά σου!