31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Έλαβα παραγγελία. Και τώρα;

Σου ήρθε ειδοποίηση για νέα παραγγελία; Να τι πρέπει να κάνεις!

Ήρθε επιτέλους η στιγμή που περίμενες. Ένα από τα βιβλία που έχεις προς πώληση βρήκε αγοραστή και είναι έτοιμο να πάει στη νέα του βιβλιοθήκη!

Μάθε όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να ολοκληρώσεις τη διαδικασία και να κάνεις έναν metabooker χαρούμενο.

Επιβεβαίωσε την παραγγελία

Είσαι σίγουρος ότι έχεις ακόμα το βιβλίο που είχες ανεβάσει προς πώληση πριν ένα χρόνο; Μήπως τελικά το χάρισες σε κάποιο φίλο σου; Ή μήπως απλά το μετάνιωσες και δε θες να το αποχωριστείς τελικά;

Προτού κάνεις οτιδήποτε άλλο θα πρέπει πρώτα να σιγουρευτείς ότι το βιβλίο που σου ζήτησαν είναι διαθέσιμο και φυσικά να ενημερώσεις τον αγοραστή.

Και επειδή ξέρουμε πως είναι να έχεις ένα σπίτι γεμάτο βιβλία, σε βοηθάμε να βρίσκεις αμέσως που είναι το καθένα, αφού με το ανέβασμα κάθε βιβλίου μπορείς να καταχωρίσεις που ακριβώς βρίσκεται.

Όταν βρεις το βιβλίο που πούλησες, πάτα το αντίστοιχο κουμπί. Με αυτόν τον τρόπο ο αγοραστής σου ενημερώνεται αυτόματα με ένα μήνυμα.


Αν όχι, πάτα το σχετικό κουμπί ώστε η παραγγελία να ακυρωθεί. To metabook θα ενημερώσει για την ακύρωση τον αγοραστή και θα αφαιρέσει από τις αγγελίες σου το συγκεκριμένο βιβλίο.

Θέλουμε στο metabook η εμπειρία σου ως πωλητής ή αγοραστής να είναι καταπληκτική! Ένας τρόπος που το επιδιώκουμε αυτό είναι ο εξής:

Κάθε φορά που κάποιος παραγγέλνει ένα βιβλίο σου, το metabook φροντίζει να το δεσμεύσει ώστε να μη φαίνεται προς πώληση. Έτσι δεν μπορεί να το αγοράσει κάποιος άλλος ταυτόχρονα!

Με τον τρόπο αυτό, ως πωλητής δεν λαμβάνεις ενοχλητικές ειδοποιήσεις για βιβλία που έχεις ήδη πουλήσει και ο αγοραστής δεν παραγγέλνει βιβλία που δεν είναι πια διαθέσιμα.

Όρισε τα μεταφορικά έξοδα

Οι τρόποι παράδοσης που σου προσφέρουμε στο metabook είναι πολλοί, έτσι ώστε να εξυπηρετούν τους αγοραστές σου και να διευκολύνουν εσένα τον ίδιο.

Εάν έχεις προσθέσει πάνω από έναν τρόπο αποστολής, ο αγοραστής προεπιλέγει αυτόν που τον βολεύει τη στιγμή που κάνει την παραγγελία.

Έτσι, γνωρίζεις κι εσύ πως πρέπει να προχωρήσεις.

Αν ο αγοραστής έχει επιλέξει παράδοση με ταχυδρομείο, τότε θα πρέπει να ορίσεις τα μεταφορικά. Σε περίπτωση που έχεις ορίσει τιμοκατάλογο για τη συγκεκριμένη ταχυδρομική εταιρεία, τότε το metabook υπολογίζει για εσένα τα μεταφορικά.

Είσπραξε την πληρωμή σου

Ο αγοραστής θα σου πληρώσει το κόστος των βιβλίων και εφόσον υπάρχουν και τα έξοδα αποστολής.

Το metabook σου δίνει τη δυνατότητα να πληρωθείς με 3 τρόπους:

  • Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό
  • Μέσω PayPal
  • Από κοντά

Εάν έχεις ήδη ορίσει τους τρόπους πληρωμής που προτιμάς, ο αγοραστής μπορεί να σε πληρώσει άμεσα.

Αν δεν έχεις ορίσει κάποιον τρόπο, δεν πειράζει! Μπορείς να το κάνεις απευθείας μέσα από την παραγγελία που έλαβες, πατώντας το αντίστοιχο ροζ κουμπί που θα σου εμφανιστεί στο μήνυμα υπενθύμισης στο πάνω μέρος της σελίδας.


Σε συμβουλεύουμε να προσθέσεις όσες περισσότερες επιλογές μπορείς ώστε να διευκολύνεις τους metabookers και να μην σταθεί η πληρωμή εμπόδιο στις παραγγελίες σου!

Κανόνισε τον τρόπο αποστολής

Ήρθες η ώρα να στείλεις την παραγγελία σου!

Προσοχή! αν η αποστολή γίνει ταχυδρομικά, μην ξεχάσεις να στείλεις την παραγγελία με την μέθοδο αποστολής που έχει συμφωνηθεί στην παραγγελία. Διαφορετικά θα έχεις άλλη χρέωση από τον μεταφορέα.

Όταν είσαι έτοιμος να στείλεις την παραγγελία, φρόντισε να την συσκευάσεις σωστά για να φτάσει ασφαλής κι εσύ να κερδίσεις «πόντους» ως πωλητής!

Τι άλλο μπορείς να κάνεις

Εκτός από τα παραπάνω, όταν λάβεις μια παραγγελία έχεις τις παρακάτω δυνατότητες:

Προσθαφαίρεση βιβλίων

Αν ο αγοραστής θέλει να πάρει επιπλέον βιβλία από αυτά που πουλάς, μπορείς να τα προσθέσεις στην παραγγελία. Δε χρειάζεται να δημιουργηθεί νέα ξεχωριστή παραγγελία. Επίσης, αν συμφωνήσετε να αφαιρεθεί κάποιο από τα βιβλία, το metabook σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις όποια αλλαγή θέλεις, από το τέλος της λίστας της παραγγελίας.

‘Εκπτωση

Μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις έκπτωση σε μια παραγγελία, απλά πατώντας το μολυβάκι δίπλα από το μερικό σύνολο. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς άμεσα να αλλάξεις την υπάρχουσα έκπτωση.

Αλλαγή τρόπου παράδοσης

Κάτω από το σύνολο της αξίας της παραγγελίας φαίνεται ποιος είναι ο τρόπος αποστολής με τον οποίο θα αποστείλεις την παραγγελία. Εκεί πλέον με το μολυβάκι μπορείς να τον αλλάξεις αν χρειαστεί. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να αλλάξεις και τα έξοδα αποστολής.

Πληροφορίες αγοραστή

Ένα από τα βιβλία που ανέβασες Ένας καλός τρόπος για να βεβαιωθείς για την αξιοπιστία του αγοραστή που μόλις σου παρήγγειλε κάποια βιβλία είναι εντοπίζοντας το σηματάκι της ασπίδας δίπλα στο όνομα κάποιου, που σημαίνει ότι είναι επιβεβαιωμένο μέλος του metabook.

Επίσης, μπορείς να δεις τις αξιολογήσεις του από προηγούμενες αγορές ή πωλήσεις στο προφίλ του. Μην ξεχνάς βέβαια ότι υπάρχουν και πολλοί νέοι metabookers οι οποίοι μπορεί ακόμα να μην έχουν κάποια αξιολόγηση. Μπορεί όμως να είναι ήδη επιβεβαιωμένοι!

Επιπλέον επικοινωνία με μηνύματα

Φυσικά, από τη στιγμή που κάποιος metabooker σου στείλει μια παραγγελία, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί του για οτιδήποτε χρειαστεί μέσω μηνυμάτων απ’ευθείας μέσα από τη σελίδα της παραγγελίας. Έτσι, μπορείτε να συνεννοείστε για οτιδήποτε χρειαστεί, χωρίς να πρέπει να ανταλλάξετε τηλέφωνα ή άλλα προσωπικά στοιχεία. Ακόμα, εάν στο ζητήσει ο αγοραστής, μπορείς στο μήνυμά σου να επισυνάψεις φωτογραφίες των βιβλίων σου!

Όλα έτοιμα

Ακολούθησες όλα τα βήματα; Τότε είσαι έτοιμος να στείλεις την πρώτη σου παραγγελία και να μπεις και επίσημα στη μεγάλη παρέα των πωλητών μας!

Και μην ξεχνάς! Όποτε προσθέτεις μια νέα αγγελία, αυτή φαίνεται ψηλά στην αρχική σελίδα του metabook. Έτσι σε βλέπουν περισσότεροι metabookers και ανεβάζεις τις πωλήσεις σου. Τι περιμένεις λοιπόν; Ξεκίνα να ανεβάζεις τα επόμενα βιβλία που θα πουλήσεις!

Καλές πωλήσεις!