Χρηματοοικονομική λογιστική

Χρηματοοικονομική λογιστική
Τιμή από
65,00 €
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Το θέλουν 2 metabookers
Περιγραφή

Το βιβλίο καλύπτει όλα τα θέματα που εμπίπτουν στο πλαίσιο της γενικής θεωρίας της Χρηματοοικονομικής Λογιστικής. Η ανάπτυξη κάθε θέματος γίνεται σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς-ΔΠΧΑ (International Financial Reporting Standards0-IFRS), με παράλληλη εξέταση των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων (ΕΛΠ) που καθιερώθηκαν με το ν.4308/2014.

Το σχέδιο λογαριασμών που χρησιμοποιείται για τη διενέργεια των λογιστικών εγγραφών είναι εκείνο του ΕΓΛΣ, αφού αυτό χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα από όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις. Τόσο το σχέδιο λογαριασμών αυτό όσο και εκείνο των ΕΛΠ, για όσους επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν από 1.1.2015, παρατίθενται αναλυτικά σε Παραρτήματα στο τέλος του βιβλίου.

Στο κεφάλαιο 11 αναπτύσσεται ένα πλήρες αναλυτικό παράδειγμα σύνταξης των οικονομικών καταστάσεων της εμπορικής επιχείρησης, το οποίο περιλαμβάνει όλες τις εγγραφές τέλους χρήσεως που συναντώνται στην πράξη.

Στη συνέχεια, στο κεφάλαιο 12 εξετάζονται οι ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η βιομηχανική, ξενοδοχειακή, τραπεζική, ασφαλιστική και, ναυτιλιακή επιχείρηση.

Επίσης, το κεφάλαιο 10 θεωρείται από τα πιο σημαντικά κεφάλαια του βιβλίου, καθώς επιτυγχάνει να παρουσιάσει σε μια ενότητα φορολογικά θέματα ελληνικού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος και να συνδέσει τη φορολογία και τη λογιστική μέσω της αναβαλλόμενης φορολογίας.

Τέλος, στο κεφάλαιο 4 αντιμετωπίζονται θέματα που αφορούν την καθαρή θέση των επιχειρήσεων, θέματα που είναι γνωστά στην πράξη ως «Λογιστική εταιρειών». (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
65,00 € Σαν καινούριο
Δεν έχει χρησιμοποιηθεί σχεδόν ποτέ.
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 80€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με PayPal.
Παράδοση με Cyprus Post και Χέρι με χέρι.
Δρομολαξιά, Λάρνακα
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.