Τι είναι η ζωή

Τι είναι η ζωή
Τιμή από
13,00 €
Εξαντλημένο στα βιβλιοπωλεία
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Το θέλουν 4 metabookers
Περιγραφή

Το βιβλίο «Τι είναι η ζωή;» του βραβευμένου με Νόμπελ, Erwin Schrodinger, είναι ένα από τα μεγάλα κλασικά επιστημονικά έργα του εικοστού αιώνα. Δημοσιεύθηκε στα τέλη του 1944 και αντικαθρεφτίζει την αγωνιώδη αναζήτηση απαντήσεων - από έναν διακεκριμένο φυσικό - στα μύχια της βιολογίας. Γράφτηκε για τον ""μέσο αναγνώστη"", αλλά αποδείχθηκε ένα από τα σημαντικότερα κίνητρα για τη γένεση της μοριακής βιολογίας και την επακόλουθη ανακάλυψη της δομής του DNA.

Ο φιλόσοφος Karl Popper χαιρέτισε το έργο ως ένα ""όμορφο και σημαντικό βιβλίο"". Το μέρος που τιτλοφορείται «Πνεύμα και Ύλη» - δημοσιεύθηκε σε μορφή τόμου το 1958 - αποτελεί δοκίμιο έρευνας σχέσεων που παρέμεναν ανεξιχνίαστες και προβλημάτιζαν ανέκαθεν τους φιλοσόφους. Πραγματεύεται τη συνειδητότητα, τη μοναδικότητα του Νου, τις αισθήσεις, τη βούληση και την ελευθερία, την επιστήμη και τη θρησκεία. Η άποψη του Schrodinger σε τέτοια θέματα φαντάζει σκληρά υλιστική, αφού φτάνει στο σημείο να αγνοεί ακόμα και την πιθανότητα ""μη φυσικού"" πνεύματος.

Στην έκδοσή μας τα δύο έργα παρουσιάζονται σε μορφή ενός τόμου επίσης μεταφράζονται από τα γερμανικά, και δημοσιεύονται για πρώτη φορά, αυτοβιογραφικά κείμενα του συγγραφέα, μέσα από τα οποία παρουσιάζεται ένα εντυπωσιακό τμήμα της ζωής του. Έτσι, πλαισιώνεται το επιστημονικό έργο του Schrodinger και διαμορφώνεται ευκρινώς το ψηφιδωτό της προσωπικότητάς του. [...] (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
13,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 60€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με PayPal, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Χανιά, Κρήτη
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.