Τα μυστικά όπλα του Γ΄ Ράιχ

Τα μυστικά όπλα του Γ΄ Ράιχ
Μη διαθέσιμο
Περιγραφή

- Ο πρώτος πύραυλος Κρουζ

- Ο πρόγονος όλων των βαλλιστικών πυραύλων

- Αεριωθούμενα μαχητικά

- Πύραυλοι αέρος-εδάφους και αέρος-αέρος

- Τα υπερόπλα της κρίσης

- Το μυστικό πρόγραμμα για την ατομική βόμβα

- Οι μυστηριώδεις "ιπτάμενοι δίσκοι" του Χίτλερ

Καθώς οι γερμανικές τεθωρακισμένες στρατιές έδιναν έναν τιτάνιο αγώνα σε όλα τα μέτωπα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ένας άλλος, μυστικός πόλεμος διεξαγόταν στα μετόπισθεν. Οι στρατιώτες αυτού του πολέμου δεν ήταν μπαρουτοκαπνισμένοι βετεράνοι με βρόμικες στολές, αλλά λευκοντυμένοι επιστήμονες και τα όπλα τους δεν ήταν panzer και πολυβόλα αλλά η γραφίδα και το μοιρογνωμόνιο.

Οι άνδρες αυτοί ήταν η τελευταία ελπίδα του Αδόλφου Χίτλερ και των εθνικοσοσιαλιστών για να κερδίσουν έναν άνισο αγώνα, αφού η δουλειά τους ήταν η έρευνα και η ανάπτυξη των υπερόπλων του Γ΄ Ράιχ. Ορισμένα από αυτά τα μυστικά όπλα εμφανίστηκαν στα πεδία των μαχών: οι τρομεροί πύραυλοι V-1 και V-2, τα αεριωθούμενα μαχητικά, οι πύραυλοι εδάφους-αέρος και πολλά ακόμη. Αλλά πολύ περισσότερα ήταν εκείνα που δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιηθούν επιχειρησιακά.

Σε αυτήν τη μονογραφία επιχειρούμε να δώσουμε μία συνολική εικόνα των προγραμμάτων ανάπτυξης μυστικών όπλων του Γ΄ Ράιχ και μία αναλυτική παρουσίαση των περίφημων πυραύλων V-1 και V-2 .

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.