Σύμβαση Σένγκεν

Σύμβαση Σένγκεν
Τιμή από
4,00 €
5,25 €
Εξοικονομείς 23% 🔥
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Το θέλει 1 metabooker
Περιγραφή

Την ίδια μέρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη "Λευκή Βίβλο" για την ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς (14 Ιουνίου 1985), στην πόλη Σένγκεν του Λουξεμβούργου, η Γερμανία, η Γαλλία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία υπέγραψαν τη "Συμφωνία Σένγκεν".

Η συμφωνία αυτή πρόβλεπε τη σταδιακή κατάργηση των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα των συμβαλλομένων μερών. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι τότε κυβερνήσεις των χωρών αυτών φρόντισαν όχι μόνο να συναφθεί η Συμφωνία με μεγάλη μυστικότητα, αλλά να διατηρηθεί η μυστικότητα αυτή και για το μετέπειτα χρόνο.

Η ύπαρξή της αποκαλύφθηκε μόλις το Νοέμβριο του 1988 από το Γάλλο γερουσιαστή P. Masson. Εννοείται ότι πριν από την εν λόγω συμφωνία, είχαν συναφθεί και άλλες παρόμοιες μυστικές συμφωνίες.

Στις 17 Ιουνίου 1984, στο περιθώριο της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής, αποφασίστηκε η προώθηση σοβαρών ζητημάτων. Στους δύο υπουργούς Εξωτερικών της Γερμανίας και της Γαλλίας ανέθεσαν το έργο της προετοιμασίας των απαραίτητων εκείνων μέτρων για την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων και τη διακίνηση των εμπορευμάτων. Τέλος, οι δύο αυτές χώρες -Γερμανία και Γαλλία- στις 13 Ιουλίου 1984 συνήψαν την ονομαζόμενη "Πειραματική Σύμβαση", με την οποία καταργήθηκαν όλοι οι οδικοί έλεγχοι στα μέρη διέλευσης ανάμεσα στις δύο αυτές χώρες. [...] (Από την έκδοση)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Αγγελίες
4,00 € Σαν καινούριο
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ Courier.
Ίλιο, Αττική
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.