Σύγχρονη χειρουργική

Σύγχρονη χειρουργική
Τιμή από
50,00 €
131,86 €
Εξοικονομείς 62% 🔥🔥
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

[...] Το παρόν βιβλίο πλήρες στη δομή και το περιεχόμενο, καλύπτει όλα σχεδόν τα θέματα της καθημερινής χειρουργικής πράξης. Στην αρχή του βιβλίου περιλαμβάνονται τα κεφάλαια που σχετίζονται με τη διατροφή και τις παθοφυσιολογικές μεταβολές στο χειρουργικό ασθενή, τις ιδιαιτερότητες των διαφόρων ομάδων χειρουργικών αρρώστων, όπως διαβητικοί, ηλικιωμένοι, έγκυες, νεφροπαθείς, κοκ. Ιδιαίτερο κεφάλαιο αναφέρεται στο έγκαυμα, ενώ στην παρούσα πρόσφατη αναθεωρημένη έκδοση το τραύμα έχει αναθεωρηθεί πλήρως ώστε να αποδώσει τις νέες απόψεις και κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση του τραυματία και του πολυτραυματία.

Στη συνέχεια του βιβλίου γίνεται η παρουσίαση των διαφόρων νόσων και καταστάσεων κατά συστήματα. Πολλά από αυτά τα κεφάλαια έχουν αναπροσαρμοστεί και αναθεωρηθεί πλήρως από την προηγούμενη έκδοση ώστε να περιλάβουν τα νεότερα δεδομένα όπως προκύπτουν από τις νεότερες μελέτες στα διάφορα αντικείμενα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι έχουν ξαναγραφτεί και αναθεωρηθεί ως εκ τούτου ριζικά το κεφάλαιο που απευθύνεται στις παθήσεις του μαστού και το αντίστοιχο του οισοφάγου. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι χειρουργοί γνωρίζουν τις προηγούμενες εκδόσεις του βιβλίου από την αγγλική έκδοση, επειδή αυτή είναι η πρώτη έκδοση στην Ελληνική, κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε ορισμένα βασικά στοιχεία για τη δομή του βιβλίου. Προκειμένου να βοηθήσει τον αναγνώστη στην κατανόηση του αντικειμένου που περιγράφει, κάθε κεφάλαιο ξεκινάει με τις βασικές γνώσεις ανατομίας και φυσιολογίας και στη συνέχεια περιγράφονται οι διάφορες παθήσεις, οι οποίες για λόγους ευκολίας διακρίνονται σε συγγενείς, καλοήθεις και κακοήθεις. Σε κάθε πάθηση αναφέρονται γενικά στοιχεία, στοιχεία επιδημιολογίας, παθολογίας, οι κατάλληλες διαγνωστικές εξετάσεις, στοιχεία κλινικής διαγνωστικής και χειρουργικής παθολογίας, χειρουργικών τεχνικών, φαρμακολογίας και φαρμακευτικής παρέμβασης, μετεγχειρητικών θεραπειών όπου χρειάζεται και τέλος η απαιτούμενη παρακολούθηση και πρόγνωση.

Τα τελευταία κεφάλαια του βιβλίου αναφέρονται στις υποειδικότητες της χειρουργικής ή διαφορετικά στις συναφείς χειρουργικές ειδικότητες, όπως γυναικολογία, ωτορινολαρυγγολογία, νευροχειρουργική, παιδοχειρουργι-κή, ουρολογία, ορθοπαιδική κοκ, προκειμένου να αποκτήσει ο αναγνώστης βασικές γνώσεις οι οποίες θα του φανούν χρήσιμες στην καθημερινή άσκηση της ιατρικής. Παρά το γεγονός ότι στη παρούσα έκδοση το κεφάλαιο που αναφέρεται στα προβλήματα και τα διλήμματα ηθικής και δεοντολογίας, αλλά και στα νομικά ζητήματα που εγείρει η άσκηση της ιατρικής έχει αφαιρεθεί, οι επιμελητές της παρούσας έκδοσης αποφάσισαν να το συμπεριλάβουν ως τελευταίο κεφάλαιο θεωρώντας ότι έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία για τον "Ελληνα ιατρό, αλλά και είναι εξαιρετικά επίκαιρο για τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα και κοινωνία.

[...]

(από τον πρόλογο της ελληνικής έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
54,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Το βιβλίο είναι σε εξαιρετική κατάσταση στο εσωτερικό του. Εξώφυλλο σκληρόδετο. Έχει λίγα σημάδια το εξώφυλλο(φαίνεται στην εικόνα). Τόμος 2
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 20€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα και PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι, ΕΛΤΑ Courier, ACS, Speedex και Γενική Ταχυδρομική.
Ελευσίνα, Αττική
Όροι παράδοσης
Υπόλοιπες αγγελίες
50,00 € Σαν καινούριο
3 τόμοι, άριστη κατάσταση, χωρίς σημειώσεις
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς και PayPal.
Παράδοση με Χέρι με χέρι και Γενική Ταχυδρομική.
Γαλάτσι, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.