Συντακτικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας

Συντακτικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας
Τιμή από
10,00 €
Εξαντλημένο στα βιβλιοπωλεία
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Το θέλει 1 metabooker
Περιγραφή

Το βιβλίο περιλαμβάνει τη βασική θεωρία των συντακτικών φαινομένων και, κυρίως, ένα πλήθος ασκήσεων που αποσκοπούν στην εμπέδωση της θεωρίας.

Κάθε συντακτικό φαινόμενο παρουσιάζεται, κυρίως με τη μορφή πινάκων. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται οι πολλές λεπτομέρειες και οι δευτερεύουσας σημασίας εξαιρέσεις.

Οι 6500 ασκήσεις, που είναι και η κύρια προσφορά του βιβλίου καλύπτουν όλα τα συντακτικά φαινόμενα, ακόμη και αυτά που στη σχολική πράξη αναπτύσσονται περιστασιακά ή και ευκαιριακά, όπως είναι το άρθρο, οι αντωνυμίες, οι διαθέσεις του ρήματος, οι εμπρόθετοι επιρρηματικοί προσδιορισμοί, τα μόρια, οι σύνδεσμοι και τα σχήματα.

Ιδιαίτερα, με ειδικά επιλεγμένες, πολλές και ποιοτικές ασκήσεις καλύπτονται τα "δύσκολα" συντακτικά φαινόμενα, όπως είναι η μετατροπή της ενεργητικής σύνταξης σε παθητική, η ανάλυση των μετοχών σε ισοδύναμες δευτερεύουσες προτάσεις, η σύμπτυξη των δευτερεουσών προτάσεων σε μετοχές, τα ρηματικά, τα επίθετα σε -τος και -τέος, οι λανθάνοντες και εξαρτημένοι υποθετικοί λόγοι, η μετατροπή του υποθετικού λόγου στα άλλα είδη του, η έλξη του αναφορικού και ο ευθύς και πλάγιος λόγος.

Επιπλέον, 70 κείμενα - αποσπάσματα αττικών συγγραφέων - συμπληρώνουν το τμήμα των ασκήσεων.

Στο τέλος του βιβλίου και σε ειδικό παράρτημα δίδονται οι απαντήσεις των ασκήσεων με πλήρη ανάλυση και αιτιολόγηση.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Αγγελίες
10,00 € Σαν καινούριο
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αθήνα, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.