Συνοπτική φυσιολογία του ανθρώπου

Συνοπτική φυσιολογία του ανθρώπου
Μη διαθέσιμο
Περιγραφή

Το σύγγραμμα του Robert Schmidt διαπραγματεύεται με μεγάλη επιτυχία τα σημαντικότερα κεφάλαια της Φυσιολογίας εξαιρετικά συνοπτικά αλλά ταυτόχρονα και στοχευμένα. Το λιγότερο σημαντικό για τον φοιτητή Επιστημών υγείας παραλείπεται προς όφελος του ουσιωδέστερου στην κατανόηση αποκλίσεων σε παθολογικές καταστάσεις. Διευκολύνεται έτσι η παρουσίαση συσχετίσεων επιμέρους φυσιολογικών λειτουργιών. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη Νευροφυσιολογία, την οποία, ο συγγραφέας, μαθητής του διάσημου νευροφυσιολόγου, νομπελίστα Sir John Eccles και για δεκαετίες Εκδότης του Experimental Brain Research παρουσιάζει με συναρπαστικό τρόπο.

Το κείμενο της μετάφρασης έχει συνταχθεί στην "Κοινή Νέα Ελληνική", όπως αυτή μιλιέται στα αστικά κέντρα της χώρας. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι διατηρήθηκε παρόλα αυτά το επίπεδο επιστημονικής παρουσίασης. Το προβάδισμα δόθηκε βεβαίως στη σαφήνεια της σύνταξης, περιορίζοντας, όπου αυτό ήταν αναγκαίο, την ακριβολογία στη σημασία των όρων σε βοηθητικό ρόλο.

Ευχαριστούμε θερμά τον Χρήστο Πασχαλίδη για την ποιότητα και αρτιότητα της παρούσας Έκδοσης. (Από τον πρόλογο του Δημητρίου Αναστασόπουλου και του Μιχαήλ Κουτσιλιέρη)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.