Προγραμματίζοντας σε Matlab

Προγραμματίζοντας σε Matlab
Μη διαθέσιμο
Το θέλει 1 metabooker
Περιγραφή

Με ιδιαίτερη χαρά δέχτηκα να προλογίσω το βιβλίο του συνάδελφου Δρ. Χ.Ν. Στεφανάκου, Επίκουρου Καθηγητή του ΤΕΙ Αθήνας με τίτλο "Προγραμματίζοντας σε MATLAB".

Ο συγγραφέας εισάγει τον αναγνώστη με απλό και κατανοητό τρόπο στις βασικές έννοιες του Προγραμματισμού Η/Υ. Ως γλώσσα προγραμματισμού έχει επιλεγεί η γλώσσα MATLAB, μία από τις πλέον διαδεδομένες και μοντέρνες γλώσσες προγραμματισμού.

Στο βιβλίο περιγράφονται με σαφήνεια όλες οι έννοιες και οι αρχές που είναι απαραίτητες σε έναν προγραμματιστή για να δημιουργήσει τους δικούς του κώδικες υπολογισμού. Περιέχεται ένας σημαντικά μεγάλος αριθμός Παραδειγμάτων εντολών (210), Πινάκων (40) και Σχημάτων (81). Επιπλέον, στο τέλος των περισσότερων κεφαλαίων δίνονται λυμμένα παραδείγματα που αφορούν γενικές εφαρμογές της ύλης του κάθε κεφαλαίου.

Ιδιαίτερα, στο Κεφάλαιο 8 το οποίο πραγματεύεται τον "Προγραμματισμό με αρχεία Μ", δίνονται ολοκληρωμένα παραδείγματα κωδίκων επίλυσης τόσο απλών όσο και σύνθετων προβλημάτων, όπως είναι, π.χ., ο υπολογισμός και η κατασκευή fractals.

Επίσης, το βιβλίο περιλαμβάνει ένα αρκετά μεγάλο κεφάλαιο σχετικά με τη χρήση του πανίσχυρου περιβάλλοντος γραφικών του MATLAB. Καλύπτονται θέματα τόσο διδιάστατων όσο και τρισδιάστατων γραφικών, και περιέχονται πολλά παραδείγματα δημιουργίας γραφικών.

Θα ήθελα να τονίσω ότι το παρόν βιβλίο είναι από τα ελάχιστα της Ελληνικής βιβλιογραφίας που συνδυάζουν με επιτυχία την "Εισαγωγή στον Προγραμματισμό Η/Υ" με τη "Χρήση της γλώσσας προγραμματισμού του MATLAB".

Τέλος, πιστεύω ότι είναι απολύτως κατάλληλο για να χρησιμοποιηθεί ως διδακτικό σύγγραμμα σε ένα εισαγωγικό μάθημα "Προγραμματισμού Η/Υ" που σχεδόν όλες οι πανεπιστημιακές σχολές θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης έχουν στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών τους. (Κ. Παπαοδυσσεύς Αναπλ. Καθηγητής ΕΜΠ, από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.