ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ 0,99 € με Box Now + metabook έως 30/4. Αγόρασε τώρα

Ποσοτικές μέθοδοι II

Ποσοτικές μέθοδοι II

Η Επιχειρησιακή Έρευνα (ΕΕ) μπορεί αν ορισθεί ως μια επιστημονική μεθοδολογία που στόχο έχει την υποστήριξη της διαδικασίας λήψης διοικητικών αποφάσεων σε πολύπλοκα συστήματα που λειτουργούν μέσα σε ένα αβέβαιο περιβάλλον.

Οι μελέτες της ΕΕ αποσκοπούν στην παροχή επιστημονικά θεμελιωμένων προτάσεων για στήριξη και προώθηση αποφάσεων της διοίκησης μιας επιχείρησης, οι οποίες έχουν στόχο τη βελτίωση της απόδοσής της ή και την αποτελεσματικότερη λειτουργία της.

Στο πρώτο μέρος γίνεται μια εκτεταμένη εισαγωγή στην ΕΕ ως ένα σύστημα επιστημονικών μεθοδολογιών που υποστηρίζουν διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Αναλύονται και επιλύονται επίσης προβλήματα από βασικούς χώρους εφαρμογών της ΕΕ, με χρήση των μεθοδολογιών όπως του Μαθηματικού Προγραμματισμού, του Ελέγχου Αποθμάτων, της Προσομοίωσης και του Δυναμικού Προγραμματισμού. Επίσης γίνεται αναφορά στις συνθήκες που πρέπει να πληρούνται για την εφαρμογή μιας από τις σημαντικότερες μεθοδολογίες της ΕΕ, του Γραμμικού Προγραμματισμού (ΓΠ). Έπειτα δίνεται μια συνοπτική παρουασίαση του θεωρητικού υπόβαθρου του ΓΠ με βασικά αποτελέσματα από τη θεωρία των διανυσμάτων, πινάκων, οριζουσών και επίλυσης συστημάτων γραμμικών εξισώσεων. Τέλος αναπτύσσονται με μαθηματική θεμελίωση, οι μέθοδοι επίλυσης του προβλήματα του ΓΠ, η ανάλυση της λύσης του και η θεωρία του δυϊσμού του ΓΠ. Η ανάλυση πλαισιώνεται με επιλύσεις σχετικών παραδειγμάτων.

Στο δεύτερο μέρος γίνεται μια εκτεταμένη ανασκόπηση προτύπων και αλγορίθων για προβλήματα χωροθέτησης στον Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα και αναλύονται σε βάθος μέθοδοι επίλυσης βασικών προβλημάτων χωροθέτησης, οι οποίες είναι προσανατολισμένες σε περιβάλλον Η/Υ.

Στο τρίτο μέρος γίνεται μια εκτεταμένη εισαγωγή στην ανάλυση συστημάτων και αναλύονται σε βάθος οι τεχνικές προσομοίωσης διακριτών και συνεχών συστημάτων και οι μέθοδοι στατιστικής επεξεργασίας των αποτελεσμάτων των προσομοιωτικών αλγορίθμων.

Στο τέταρτο μέρος γίνεται μια εκτεταμένη εισαγωγή στα πρότυπα και τις μεθοδολογίες επίλυσης προβλημάτων αποθεματοποίησης και μια συνοπτική εισαγωγή στην πολυκριτηριακή λήψη αποφάσεων.

Το βιβλίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μαθήματα Γραμμικού Προγραμματισμού και εισαγωγής στην Επιχειρησιακή Έρευνα: σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο για τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών και σε προπτυχιακό επίπεδο για τμήματα Μαθηματικών.

Περισσότερα
Συγγραφέας: Ιωάννης Καρκαζής
Εκδόσεις: Πυξίδα
Έτος: 2009
ISBN-13: 9789609847445
ISBN-10: 9609847447
Κατηγορίες: Μαθηματικά
Αγγελίες με γνωστά μεταφορικά
Πολύ καλή κατάσταση
Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
metabooker
29
Πληρωμή με Alpha Bank, Visa, Mastercard, PayPal και Revolut
Παράδοση με Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ
Χίος, Βόρειο Αιγαίο
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
5,00 €
Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Παράδοση μετά από 07/04/23
skchristina
82
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς και PayPal
Παράδοση με Box Now + metabook, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ
Αθήνα, Αττική
Μεταφορικά 0,99 € με Box Now + metabook. Ισχύει έως 30 Απρ 2023
Μεταφορικά 1,90 € για όσα βιβλία αγοράσεις με Box Now + metabook
5,00 €
Υπόλοιπες αγγελίες
Σαν καινούριο
ΑΘΙΚΤΟ. --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Μαρία
21
Πληρωμή με Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς
Παράδοση με ACS, ΕΛΤΑ Courier, Γενική Ταχυδρομική και Χέρι με χέρι
Χίος, Βόρειο Αιγαίο
10,00 €
Πολύ καλή κατάσταση
Εχει καποιες υπογραμμισεις στα περιεχομενα. --- Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Μαρία
21
Πληρωμή με Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς
Παράδοση με ACS, ΕΛΤΑ Courier, Γενική Ταχυδρομική και Χέρι με χέρι
Χίος, Βόρειο Αιγαίο
10,00 €