ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τιμή από
25,00 €
Εξαντλημένο στα βιβλιοπωλεία
Τελευταίο κομμάτι
Περιγραφή

Στο διάστημα που πέρασε από τότε που κυκλοφόρησε η δεύτερη έκδοση του εγχειριδίου της πολιτικής οικονομίας, η σοσιαλιστική παραγωγή στη Σοβιετική Ένωση και τις χώρες της Λαϊκής Δημοκρατίας ακολούθησε το δρόμο μιας σταθερής ανόδου, τελειοποιήθηκε η σχεδιασμένη διεύθυνση της εθνικής οικονομίας, βελτιώθηκαν οι μέθοδες άσκησης της οικονομίας, αναπτύχθηκε η δημιουργική πρωτοβουλία των μαζών.

Στο στρατόπεδο του καπιταλισμού συντελέστηκαν προτσές που δείχνουν το παραπέρα βάθαιμα της γενικής κρίσης του καπιταλισμού, την αποσύνθεση του αποικιακού συστήματος, την όλο και μεγαλύτερη όξυνση των εσωτερικών και εξωτερικών αντιθέσεων.

Οι αποφάσεις του XX συνεδρίου του Κομμουνιστικού κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης και, των ολομελειών της ΚΕ του ΚΚΣΕ, που επακολούθησαν, έθεσαν στις κοινωνικές επιστήμες, στην οικονομική επιστήμη ειδικότερα, νέα υπεύθυνα καθήκοντα. Στη λογοδοσία της ΚΕ του ΚΚΣΕ στο XX συνέδριο του κόμματος τονίστηκε, ότι στο σημερινό στάδιο της κομμουνιστικής οικοδόμησης προβάλλει στην πρώτη γραμμή η οικονομική πλευρά της θεωρίας του μαρξισμού. [...]

Στο κείμενο του συμπληρωματικού τιράζ της τρίτης αυτής έκδοσης της Πολιτικής Οικονομίας έγιναν αλλαγές και συμπληρώσεις που προκύπτουν από τις αποφάσεις του ΧΧΙ συνεδρίου του ΚΚΣΕ.

Η δουλιά αυτή έγινε από τα μέλη της ομάδας των συγγραφέων σ.σ. Οστροβίτιανοφ Κ. Β., Γκατόβσκι Λ. Μ. και Κουζμινόφ Ι. Ι. Στην επιλογή και την επεξεργασία των νέων στατιστικών στοιχείων πήρε μέρος ο σ. Σταρόβσκι Β. Ν. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Αγγελίες
25,00 € Αποδεκτή κατάσταση
Πολύ Παλιό βιβλίο,με έντονο το χρώμα της φθοράς,χωρίς όμως να λείπει καμία σελίδα, εκδοση 1960, πολιτικές και λογοτεχνικές εκδοσεις,μετάφραση από ρ... Περισσότερα
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 30€.
Παράδοση μετά από 25 Ιουνίου 2021.
Πληρωμή με Κάρτα και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.