ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Τιμή από
8,00 €
12,72 €
Εξοικονομείς 37% 🔥
Περιγραφή

Το έργο αυτό αποτελεί μια προσπάθεια συστηματοποίησης του συγκεκριμένου μελετητικού αντικειμένου στην περιοχή του πολεοδομικού σχεδιασμού και παράλληλα μια συμβολή στην εξέλιξή του. Φυσικά δεν καλύπτει το σύνολο του αντικειμένου, κάτι που είναι αδύνατο να γίνει σε ένα μόνο έργο.

Ο προσανατολισμός της ύλης του βιβλίου κυρίως προς το σύγχρονο μελετητικό αντικείμενο του πολεοδόμου σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει υποτίμηση της σημασίας άλλων βασικών τομέων που επενεργούν σαν συνιστώσες στο σχεδιασμό και την παραγωγή του αστικού χώρου ή ερευνούν τις εξελίξεις αυτές και τους παράγοντες - οικονομικούς, κοινωνικούς, πολιτικούς, τεχνολογικούς κ.ά. - που τις προκάλεσαν.

Η σημασία που πρέπει να δοθεί στους τομείς αυτούς νομίζουμε ότι διαφαίνεται μέσα από τη θεώρηση που επιχειρείται στα επί μέρους κεφάλαια του βιβλίου και από τις σχετικές αναφορές που γίνονται.

Μια όμως προσπάθεια σε ένα και μόνο βιβλίο για μια ακόμα "σφαιρικότερη" αντιμετώπιση θα κινδύνευε να μη μπορέσει να προσθέσει πολλά πράγματα στο μελετητικό/προγραμματικό αντικείμενο και να μείνει στο επίπεδο είτε μιας κοινωνικής κριτικής είτε ενός εμπειρισμού στα σημεία ακριβώς που πιστεύουμε ότι πρέπει να αναπτυχθεί η μέθοδος και η επιστημονική σκέψη.

Γι" αυτούς τους λόγους ας παραμείνουμε στο οριοθετημένο έτσι μελετητικό έργο του πολεοδόμου που περιλαμβάνει πάντως και συμμετοχή σε βασικά θέματα μηχανισμών επέμβασης. Άλλοι συνάδελφοι ή επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων είναι σε θέση να καλύψουν τους υπόλοιπους τομείς, αφού μάλιστα το γραπτό έργο που υπάρχει ήδη στα σχετικά θέματα χαρακτηρίζεται από αξιόλογες επιστημονικές συμβολές.

Η επιστημονική περιοχή που μελετάμε παρουσιάζει σήμερα μεγάλα κενά ιδίως ως προς τη σύνδεσή της με μια συγκεκριμένη πρακτική. Ακόμα μεγαλύτερες είναι οι αποτυχίες της τελευταίας να επηρεάσουν θετικά την ανάπτυξη του αστικού χώρου.

Έτσι μια μόνο θεωρητική - ακόμα και η πιο συστηματική - θεώρηση του αντικειμένου ή μια καθαρά εμπειρική παρουσίαση τρόπων επέμβασης και επιτευγμάτων δεν θα συνέβαλαν πολύ στην προώθηση της αντίστοιχης επιστημονικής περιοχής.

Προτιμήθηκε γι" αυτό μέσα στο ίδιο βιβλίο να ενταχθούν κεφάλαια και από τη θεωρία του Σχεδιασμού και από την πολεοδομική πρακτική.

Απώτερος σκοπός ενός τέτοιου συνδυασμού είναι ότι κάποτε θα κατωρθωθεί ένας πιο συγκεκριμένος προσανατολισμός της θεωρίας και παράλληλα μια επιστημονική συστηματοποίηση της πρακτικής και των τεχνικών σε τέτοιο πάντως βαθμό που όλα μαζί να τροφοδοτούν την εφαρμογή κατά ένα εφικτότερο τρόπο από τον ανεπαρκή σημερινό. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
8,00 € Καλή κατάσταση
Μικρή φθορά στο εξώφυλλο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 40€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Σπάτα, Αττική
Όροι παράδοσης
18,00 € Αποδεκτή κατάσταση
1η Έκδοση. ΑΘΗΝΑ 1984. ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ - Θέματα από τη Θεωρία και την Πρακτική. Ογκώδης Τόμος. Χαρτόδετο. Μεταχειρισμένο. Φθορές στο εξώφυλ... Περισσότερα
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 30€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή, Χέρι με χέρι, Γενική Ταχυδρομική και SPEED Couriers.
Αθήνα, Αττική
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.