Ποιος είναι ο Γ.Α.Π.;

Ποιος είναι ο Γ.Α.Π.;
Μη διαθέσιμο
Περιγραφή

Ένα μεγάλο αίνιγμα πλανάται πάνω από τη μορφή του ανθρώπου, που ανέλαβε πρωθυπουργός της Ελλάδας το 2009: του Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου (Γ.Α.Π.). Ποιος είναι και από πού έρχεται; Ποιος είναι ο τελικός σκοπός του; Πρόκειται σίγουρα για τον πιο πολυσυζητημένο πολιτικό της πλέον σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, ύστερα δηλ. από την εξαφάνιση της εποχής των `δεινοσαύρων` της πολιτικής ζωής της Ελλάδας (βασικά του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου). Για το πρόσωπό του έχουν ειπωθεί τα πάντα: από το ότι είναι ο αδιάφθορος σοσιαλδημοκράτης ηγέτης της σύγχρονης Ευρώπης έως το ότι ουσιαστικά πρόκειται για παμπόνηρο μαιτρ της διαφθοράς και του εγκλήματος (μεγαλέμπορος όπλων). Και από το ότι είναι Ελληνόψυχος και Ορθόδοξος πολιτικός μεγάλου βεληνεκούς, που θα αναστήσει τον ελληνισμό, έως το ότι είναι εκείνος που ταιριάζει περισσότερο με την περιγραφή του Αντιχρίστου (εφόσον προωθεί την περίφημη `ηλεκτρονική δημοκρατία` και λέγεται ότι είναι εν μέρει εβραϊκής καταγωγής). Όπως και να `χουν τα πράγματα, το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για σημαντική προσωπικότητα της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής του 21ου αιώνα, με απίθανες διασυνδέσεις στον διεθνή χώρο: ένας πολιτικός πλανητικού πραγματικά επιπέδου.
Ο Γ.Α.Π. βρίσκεται ιδεολογικά πολύ πιο κοντά στις αντιλήψεις της μητέρας του, της Αμερικανίδας Μάργκαρετ Τσαντ (1923-), απ` ότι σ` εκείνες του πατέρα του, του Ανδρέα (1919-1996, ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού, επί 10 χρόνια, της Ελλάδας). Εξάλλου και ο ίδιος ο Ανδρέας επηρεαζόταν από την Πολωνοελληνίδα μητέρα του, τη Σοφία Μινέικο (1887-1981), και αντιδρούσε σφόδρα στις απόψεις του πατέρα του, Γεωργίου Παπανδρέου του Α`. Πρόκειται για μια υπέρμετρη αγάπη, ίσως και εξάρτηση, τόσο του Ανδρέα όσο και του Γιώργου προς τις μητέρες τους, που ξέφευγε κατά πολύ από τα φυσιολογικά όρια και τους εξασκούσε επίδραση ακόμα και στη λήψη βασικών πολιτικών τους αποφάσεων. Ειδικοί Αμερικανοί ψυχολόγοι εστίασαν την προσοχή τους -όσον αφορά την ψυχοσύνθεση των δύο Παπανδρέου- στην εμμονή των μητέρων τους να τους προωθούν για πρωθυπουργούς της Ελλάδας.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γενεαλογικό δέντρο του Γ.Α.Π., απ` την πλευρά και των δύο γονιών του. Μάλιστα κάποιοι τόνισαν ότι δεν μπορεί να είναι τυχαίες οι καταβολές του, έτσι ώστε να συνάγεται το συμπέρασμα ότι κάποιοι όχι μόνο προωθούσαν, αλλά και δημιούργησαν τον εν λόγω πολιτικό με τελικό στόχο την ανάληψη εκ μέρους του της ελληνικής διακυβέρνησης! [...]

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.