Ποιήματα Β'

Ποιήματα Β'
Τιμή από
4,99 €
6,00 €
Εξοικονομείς 16%
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Στον παρόντα τόμο περιέχονται όλες οι ποιητικές συλλογές του Τάσου Κόρφη που εκδόθηκαν μετά την συγκεντρωτική έκδοση των ποιημάτων του το 1983, δηλαδή οι συλλογές: `Παυσίλυπα`, Πρόσπερος, Αθήνα 1987, `153 GRAFFITI` μονόστιχα, Πρόσπερος, Αθήνα 1992, και `Εγκώμια`, Πρόσπερος, Αθήνα 1993, καθώς επίσης και όσα ποιήματα βρέθηκαν μετά το θάνατό του σε χειρόγραφα με τον τίτλο `Χρυσάνθεμα`. [?]
Μαζί με τα ποιήματα των `Χρυσάνθεμων` στα χειρόγραφα υπάρχουν επίσης τρία ποιήματα (Εγκώμιο για τη μοναξιά, Εγκώμιο ενός ναυαγίου, Της βιασμένης παρθένας), τα όποια όπως φαίνεται και από τους τίτλους, ανήκουν μάλλον στην προηγουμένη συλλογή του ποιητή `Εγκώμια`. Τα ποιήματα αυτά που δεν συμπεριλαμβάνονται στην έκδοση των `Εγκωμίων`, επρόκειτο ίσως μετά από νεώτερη επεξεργασία να ενταχθούν στα `Χρυσάνθεμα`. Εδώ παρατίθενται ως επίμετρο, ακριβώς μετά τα `Εγκώμια`.
Μ` αυτήν την έκδοση όλο το ποιητικό έργο του Τάσου Κορφή θα βρίσκεται πλέον συγκεντρωμένο σε δύο τόμους, ώστε να είναι ευχερέστερη η πρόσβαση σ` αυτό, αλλά και η αποτίμησή του. Έτσι, δεκατέσσερα χρόνια μετά την έκδοση του πρώτου τόμου των `Ποιημάτων`, ο δεύτερος τόμος θα πάρει τη θέση δίπλα του, `εκεί στα ψηλά ράφια` όπου υπάρχουν τα βιβλία, όπως γράφει ο Μπόρχες σ` ένα ποίημα του μεταφρασμένο από τον Τάσο Κόρφη, `κοντά αλλά και μακρυά μαζί, μυστικά αλλά και φανερά, όπως τ` άστρα`. Γ.Ρ.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
  • Συγγραφέας: Τάσος Κόρφης
  • Εκδόσεις: Πρόσπερος
  • Έτος: 1997
  • ISBN-13: 9789607255150
  • ISBN-10: 9607255151
  • Κατηγορίες: Ποίηση
  • Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 6,00 €
Με γνωστά μεταφορικά
4,99 € Σαν καινούριο
Αδιάβαστο
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ.
Υπόλοιπες αγγελίες
5,00 € Σαν καινούριο
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Νέα Σμύρνη, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.