ΠΛΩΤΙΝΟΥ «ΠΕΡΙ ΑΙΩΝΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ»

ΠΛΩΤΙΝΟΥ «ΠΕΡΙ ΑΙΩΝΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ»
Τιμή από
20,00 €
Εξαντλημένο στα βιβλιοπωλεία
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

«Το "Περί αιώνος και χρόνου" είναι η μία από τις δύο σημαντικότερες διασωθείσες πραγματείες της αρχαίας ελληνικής γραμματείας σχετικά με το χρόνο, μαζί με αυτήν του Αριστοτέλη στα "Φυσικά" (Δ10-Δ14).

Η πραγματεία ανήκει στην 3η Εννεάδα, 7ο κατά σειρά κείμενο, και σύμφωνα με τον μαθητή και βιογράφο του Πλωτίνου, Πορφύριο, ταξινομείται 45η κατά χρονολογική σειρά συγγραφής.

Το παρόν βιβλίο είναι μια ερμηνευτική απόδοση και όχι μια μετάφραση της αρχαίας πραγματείας. Ακολούθησα από κοντά το αρχαίο κείμενο και προσπάθησα να μεταφέρω, όσο ήταν φυσικά δυνατόν, το φιλοσοφικό του αίσθημα. Η απόδοσή του ήταν μια τεράστια πρόκληση και ζητώ την κατανόησή του αναγνώστη στις περιπτώσεις που έχω υποπέσει σε κάποιο φιλοσοφικό ατόπημα. Η δύναμη της πραγματείας βρίσκεται μόνο μέσα στο αρχαίο κείμενο, όπου και ανθίζει η αυθεντική έμπνευση του συγγραφέα. Η συγκριτική παράθεση και άλλων φιλοσοφικών θεωριών και πηγών από την αρχαία ελληνική γραμματεία ελπίζω να εμπλουτίσει την εικόνα του αναγνώστη, διαμορφώνοντας μια σφαιρική άποψη των αρχαίων φιλοσοφικών θεωρήσεων σχετικά με την αιωνιότητα και τον χρόνο». (...)

(ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Αγγελίες
20,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 70€.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Alpha Bank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι και Γενική Ταχυδρομική.
Ίλιο, Αττική
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.