Πληροφοριακά συστήματα διοίκησης

Πληροφοριακά συστήματα διοίκησης

Ο συνεχώς αυξανόμενος ρυθμός, με τον οποίον επιχειρήσεις και οργανισμοί χρησιμοποιούν πληροφοριακά συστήματα διοίκησης για τη συστηματική συγκέντρωση, επεξεργασία και ανάλυση δεδομένων, με σκοπό την παραγωγή αξιοποιήσιμων πληροφοριών, είναι ένα φαινόμενο που χαρακτηρίζει τις εξελίξεις των τελευταίων ετών στην άσκηση της διοίκησης, αντίστοιχης σημασίας με την περίοδο της έντονης εκβιομηχάνισης της οικονομίας. Οι πληροφορίες αποτελούν έναν παραγωγικό συντελεστή, ιδιαίτερα σημαντικό για κάθε επιχείρηση. Η σωστή αξιοποίησή τους οδηγεί στη βελτίωση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης, στη βελτίωση της ποιότητας των επιχειρηματικών αποφάσεων και στον αποτελεσματικότερο τακτικό και στρατηγικό σχεδιασμό των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Επιχειρήσεις και οργανισμοί επενδύουν, ολοένα και περισσότερο, σε τεχνολογίες πληροφορικής και πληροφοριακά συστήματα, προσδοκώντας τα ανάλογα οφέλη. Η εισαγωγή της τεχνολογίας από μόνη της δεν είναι αρκετή ώστε να επιφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Πληροφοριακά συστήματα διοίκησης, που δε συνοδεύονται από τον αντίστοιχο ανασχεδιασμό των οργανωτικών υποδομών και διαδικασιών, οδηγούν μεν σε βελτιστοποίηση συγκεκριμένων εργασιών, αλλά έχουν πολύ μικρή σχετικά επίδραση στη συνολική βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας μιας επιχείρησης. Σε μια εποχή που η διοίκηση των επιχειρήσεων χαρακτηρίζεται από την ένταση χρήσης των πληροφοριών, η πρόκληση για τα σημερινά και μελλοντικά στελέχη-managers είναι η αποτελεσματική διαχείριση των πληροφοριακών συστημάτων διοίκησης. Ένα διοικητικό στέλεχος πρέπει να είναι σε θέση να κατανοεί τη σημασία των πληροφοριακών συστημάτων διοίκησης στο στρατηγικό σχεδιασμό της επιχείρησης, να αντιλαμβάνεται το ρόλο τους στην υποστήριξη συγκεκριμένων δραστηριοτήτων και λειτουργιών της διοίκησης, να αξιολογεί και να επιλέγει την κατάλληλη τεχνολογία, να εποπτεύει τις διαδικασίες ανάπτυξης και να φροντίζει για την ένταξή τους στο οργανωτικό περιβάλλον της επιχείρησης.

[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Περισσότερα
Εκδόσεις: Εκδόσεις Πατάκη
Έτος: 2001
ISBN-13: 9789601601205
ISBN-10: 9601601201
Κατηγορίες: Τεχνολογία, Management
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 24,14 €
Αγγελίες με γνωστά μεταφορικά
Πολύ καλή κατάσταση
Περιέχει υπογράμμιση με στυλό ή μαρκαδόρο, χωρίς να αλλοιώνει το περιεχόμενο. --- Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
@ElenaA
3
Πληρωμή με Alpha Bank
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Ασβεστοχωρι, Κεντρική Μακεδονία
Εξοικονομείς
20,34 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
3,80 €
από 24,14 €
Καλή κατάσταση
Οι σελίδες μπορεί να έχουν περιορισμένες σημειώσεις και highlight. Ίσως έχει ετικέτα από βιβλιοθήκη.
metabooker
206
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Ηράκλειο, Κρήτη
Εξοικονομείς
19,14 €
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 99 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
5,00 €
από 24,14 €
Πολύ καλή κατάσταση
Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
@Jorgito
4
Πληρωμή με Alpha Bank, PayPal και Revolut
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Γενική Ταχυδρομική Αντικαταβολή, ACS και Χέρι με χέρι
Ροδος, Νότιο Αιγαίο
Εξοικονομείς
14,14 €
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 100 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
10,00 €
από 24,14 €
Υπόλοιπες αγγελίες
Πολύ καλή κατάσταση
** Υπάρχουν μόνο σημείωση στην πρώτη σελίδα του με μολύβι - Πολύ κατάσταση εξωφύλλων ** --- Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
@LittleBookStore
12
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς
Παράδοση με Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ
Πειραιάς, Αττική
Εξοικονομείς
14,14 €
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 60 €
10,00 €
από 24,14 €
Σαν καινούριο
Το βιβλίο είναι σε άριστη κατάσταση. Πέρα από 2-3 σημειώσεις με μολύβι στην πρώτη σελίδα, δεν έχει κανένα άλλο ψεγάδι. Οι ραφές δεν έχουν τσακίσματα. --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Edu Books
22
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα και PayPal
Παράδοση με ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή και Χέρι με χέρι
Πολίχνη, Κεντρική Μακεδονία
Εξοικονομείς
10,14 €
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 30 €
14,00 €
από 24,14 €