Περιοδοντολογία

Περιοδοντολογία
Τιμή από
55,00 €
136,95 €
Εξοικονομείς 59% 🔥🔥
Κατάσταση: Πολύ καλή
Περιγραφή

Στόχος μου, με το παρόν πόνημα, είναι να δώσω στον Έλληνα οδοντίατρο και στον μεταπτυχιακό και προπτυχιακό φοιτητή της οδοντιατρικής ένα "σύγγραμμα αναφοράς" (Reference Text Book) στην Περιοδοντολογία, όπου θα μπορεί να ανατρέξει για άντληση γνώσης τόσο σε κλινικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο βασικών και βιολογικών επιστημών.

Με την οριοθέτηση - χαρακτηρισμό του έργου αυτού ως "συγγράμματος αναφοράς" δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις και απαιτήσεις που έπρεπε να ληφθούν υπόψη για την ανταπόκριση στο είδος αυτό της συγγραφής. Έτσι, προσπαθήσαμε, να αποδώσουμε με επάρκεια την επικρατούσα άποψη για κάθε πεδίο γνώσης, αλλά συγχρόνως καλύψαμε οριακά και την αντικρουόμενη - αντίθετη άποψη επάνω στο ίδιο θέμα με την αρτιότερη κατά το δυνατόν βιβλιογραφική τεκμηρίωση. Η χρήση βιβλιογραφικών παραπομπών, που αποτελεί προϋπόθεση ενός συγγράμματος αναφοράς, ήταν μια επίπονη διαδικασία με αυξημένες απαιτήσεις αναζήτησης, ανεύρεσης, ταξινόμησης και μελέτης της βιβλιογραφίας. [...]

Η όλη συγγραφική προσπάθεια κατανέμεται σε τρεις τόμους. Ο πρώτος τόμος αναλίσκεται στο τμήμα εκείνο της γνώσης που άπτεται περισσότερο στο βιολογικό υπόβαθρο της Περιοδοντολογίας και συσχετίζει τις γνώσεις των βασικών επιστημών με την Περιοδοντολογία. Το περιεχόμενο του τόμου αυτού αναλύεται στον πίνακα περιεχομένων που παρατίθεται παρακάτω.

Ο δεύτερος τόμος αναφέρεται στο τμήμα της γνώσης που άπτεται της Κλινικής Περιοδοντολογίας, ιδιαίτερα της παθολογίας και θεραπευτικής των νόσων του περιοδοντίου και προϋποθέτει τη βαθιά γνώση του περιεχομένου του πρώτου τόμου.

Ο τρίτος τόμος πραγματεύεται τμήμα της γνώσης που άπτεται της οδοντικής εμφυτευματολογίας και αναλύει όλο το βιολογικό υπόβαθρο που οδηγεί σε επιτυχή εφαρμογή της εμφυτευματολογίας στον οδοντιατρικό χώρο. Προαπαιτεί σημαντικές γνώσεις τόσο από το βιολογικό όσο και από το κλινικό μέρος της Περιοδοντολογίας. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Στη συγγραφή του πρώτου τόμου της "Περιοδοντολογίας" συνεργάστηκαν οι:

- Ιωάννης Βούρος

- Παύλος Γαρέφης

- Παναγιώτης Δάγκαλης

- Ελπίδα Εμμανουήλ - Νικολούση

- Σωτήρης Κάλφας

- Γιώργος Μπελιμπασάκης

- Δήμητρα Σακελλάρη

- Λάζαρος Τσαλίκης

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
55,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Με σημειώσεις.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή, Γενική Ταχυδρομική Αντικαταβολή, Speedex Αντικαταβολή, ΕΛΤΑ Courier και Γενική Ταχυδρομική.
Βόλος, Θεσσαλία
Υπόλοιπες αγγελίες
70,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Σημειωμενο
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.