ΠΕΝΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ

ΠΕΝΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ
Τιμή από
29,50 €
Εξαντλημένο στα βιβλιοπωλεία
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Το θέλει 1 metabooker
Περιγραφή

Η μελέτη του Κωνσταντέλου έφερε μία επανάσταση στίς Βυζαντινές έρευνες... ένα αναντικατάστατο εργαλείο για τους αρχάριους αλλά και τους προχωρημένους φοιτητές του Βυζαντινού και του Μεσαιωνικού πολιτισμού. Ακόμη, είναι χρήσιμο για αυτούς που επιθυμούν να σπουδάσουν την ανάπτυξη των θεσμών κοινωνικής ευημερίας στις Δυτικές κοινωνίες και να εξετάσουν τις ηθικές έννοιες που τους είχαν στηρίξει (CHOICE).

Η πρώτη σοβαρή και κατανοητή προσπάθεια να αντιμετωπισθεί αυτό το θέμα. Γι" αυτό το λόγο θα πάρει μια πολύ σημαντική θέση όχι μόνο στη Βυζαντινή πνευματική ιστορία αλλά και στην εκπαιδευτική ιστορία. Η κάλυψη των στοιχείων είναι υποδειγματικής πληρότητας και οι αρχικές πηγές μνημονεύονται περιεκτικά στις σημειώσεις. Το συγγραφικό ύφος του Δρ. Κωνσταντέλου είναι γενικά ευανάγνωστο και σαφές. Η επίδειξη του βαθμού στον οποίο το θεωρητικό Χριστιανικό καθήκον της φιλανθρωπίας εφαρμόζονταν πραγματικά στη Βυζαντινή ζωή είναι εξαιρετικά εντυπωσιακή.

Ολόκληρο το έργο συγκροτεί ένα απαραίτητο βοήθημα για τη μελέτη της σπουδαιότερης πλευράς της κοινωνικής ζωής του Βυζαντίου (SPECULUM).

Είναι η πιο άξια και πρωτοπόρα εργασία, μια ουσιαστική συνεισφορά στις Βυζαντινές Σπουδές και στην εκκλησιαστική ιστορία (CHURCH HISTORY).

...Η πρώτη σοβαρή και κατανοητή ανάλυση της Βυζαντινής φιλανθρωπίας και κοινωνικής ευημερίας, βασισμένη ακλόνητα στη μελέτη σημαντικών πηγών.....αναμφίβολα θα καταλήξει η οριστική μελέτη σ" αυτό το θέμα (AM. Historical Review). (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
29,50 € Σαν καινούριο
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΣ - ΠΕΝΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ / Σελίδες: 232 / Εκδόσεις: ΒΑΝΙΑΣ 1994. Περιε... Περισσότερα
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Alpha Bank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ.
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.