Οργάνωσις Κωνσταντινουπόλεως

Οργάνωσις Κωνσταντινουπόλεως
Μη διαθέσιμο
Περιγραφή

Το κείμενο της "Οργανώσεως Κωνσταντινουπόλεως", στην παρούσα μορφή του, είναι αποτέλεσμα καταγραφής των αναμνήσεων του Αθανασίου Σουλιώτη-Νικολαϊδη, 30 περίπου χρόνια μετά τα γεγονότα που πραγματεύεται. Η καταγραφή και επιλογή από σημειώσεις του συγγραφέα έγινε από τη σύζυγό του Σοφία Σουλιώτη με οδηγίες του ίδιου. Έτσι, ορισμένες σκέψεις που ο συγγραφέας κάποτε διατυπώνει, έχουν περάσει από τη διεργασία του χρόνου και δεν πρέπει να θεωρηθούν εκτιμήσεις σύγχρονες με τα γεγονότα.

Ο συγγραφέας, όπως θα διαπιστώσει ο μελετητής των χειρογράφων του αρχείου του, προτίμησε να παραλείψει από το προς δημοσίευση κείμενο τις πιο αιχμηρές του παρατηρήσεις για πρόσωπα και καταστάσεις.

Η Σοφία Σουλιώτη στάθηκε ο άοκνος και πιστός εκτελεστής της θέλησής του και χάρη στις προσπάθειές της είδαν το φως όλα σχεδόν τα έργα του. Οι ευχαριστίες μας ανήκουν κυρίως σαυτήν καθώς και στη διεύθυνση και το προσωπικό της Γενναδείου βιβλιοθήκης όπου το αρχείο έχει κατατεθεί. Ευχαριστίες επίσης εκφράζουμε στο σοφό δάσκαλο κ. Κ.Θ. Δημαρά, χάρη στις πληροφορίες του οποίου στάθηκε δυνατό να εντοπίσουμε το αρχείο.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.