Οι κώδικες της διαφήμισης

Οι κώδικες της διαφήμισης
Μη διαθέσιμο
Το θέλουν 2 metabookers
Περιγραφή

Έχει μετατραπεί η διαφήμιση σε σύγχρονη θρησκεία της καπιταλιστικής κοινωνίας; Ο Σατ Τζάλυ στους "Κώδικες της διαφήμισης" αντιμετωπίζει το διαφημιστικό λόγο ως ένα πολιτισμικό φαινόμενο, η κοινωνική σημασία του οποίου υπερέχει κατά πολύ της οικονομικής του διάστασης και επιρροής. Η διαφήμιση για τον Τζάλυ δεν είναι απλώς ένα μέσο που παρέχει πληροφορίες για την κατανάλωση αγαθών και υπηρεσιών, αλλά έχει καταστεί ο κυρίαρχος διαμεσολαβητής ανάμεσα στον πολιτισμό και στην οικονομία, ανάμεσα στους ανθρώπους και στα προϊόντα.

Ο Τζάλυ υποστηρίζει ότι πουλώντας χρόνο τηλεθέασης στους διαφημιστές, η τηλεόραση μετατρέπει το κοινό σε εργάτες που "δουλεύουν" για τα μέσα με τον ίδιο τρόπο που δουλεύουν οι εργάτες ενός εργοστασίου. Παρακολουθώντας διαφημιστικά μηνύματα στην τηλεόραση, οι τηλεθεατές δεν καταναλώνουν απλώς το τηλεοπτικό περιεχόμενο και τα συναφή νοήματα, αλλά παράλληλα αποφέρουν κέρδος στα ΜΜΕ. Αναφερόμενος επίσης σε μια ποσοσοτική έρευνα -ανάλυση χιλίων και άνω τηλεοπτικών διαφημίσεων- ο Τζάλυ προβαίνει σε μια αναθεώρηση ορισμένων νευραλγικών εννοιών, όπως εκείνες του φετιχισμού, της αξίας χρήσης και της υπεραξίας.

"Οι κώδικες της διαφήμισης" ερευνούν έναν οικείο αλλά και απίστευτα παράξενο κόσμο, τον κόσμο που πλαισιώνει τη "ζωή των προϊόντων" και αποτελεί μια ενδιαφέρουσα και αυθεντική συμβολή στην πολιτική οικονομία των σύγχρονων Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.