Αποστολές με Box Now μόνο με 1,00 € για όλα τα μεγέθη θυρίδων

Ο κύριος Μάριος μετάνιωσε αργά

Συγγραφέας:  Μαρλένα Πολιτοπούλου
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Έτος: 2011
Αριθμός σελίδων: 249
Τύπος εξωφύλλου: softcover
Γλώσσα: Ελληνικά
ISBN-13: 9789605011451
ISBN-10: 960501145X
Κατηγορίες: Μυστηρίου, Αστυνομικά
Το θέλουν: 4 metabookers
Αγγελίες
Αξιολογήσεις του βιβλίου
1 αξιολόγηση
20 Φεβρουαρίου 2020
Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί μια από τις περιπτώσεις όπου το εξώφυλλο αποτυπώνει αρκετά εύστοχα την μυστηριώδη ατμόσφαιρα του βιβλίου και προκαλεί το ενδιαφέρον στον αναγνώστη. Θα μπορούσε να είναι μια ιδανική πρόταση για καλοκαιρινό διαβάσμα, παρόλο που η ιστορία εκτυλίσσεται τη περίοδο των Χριστουγέννων, για τον εξής σημαντικό λόγο: η Πολιτοπούλου μάς 'μεταφέρει' σχεδόν με κινηματογραφικό τρόπο, ακόμα, και στα πιο απόκρημνα ή απομεμακρυσμένα νησιώτικα σημεία της Άνδρου και μάς τοποθετεί στο παλμό των γεγονότων ενός γραφικού χωριού όπου το κοινωνικό και οικονομικό χάσμα των κατοίκων και παραθεριστών του οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια αυτογνωσίας, αλλά και.... εμμονής.

Το 1ο μέρος του μυθιστορήματος 'κυλά' πιο αργά, αλλά σε αυτό σκιαγραφούνται μοναδικά οι βασικοί χαρακτήρες της ιστορίας, κάποιοι από τους οποίους κρύβουν θανάσιμα μυστικά, τα οποία δεν μπορούν να συγχωρεθούν ούτε και.. με τις προσευχές σε ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια του νησιού.

Το 2ο μέρος περιέχει αρκετά στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ και αστυνομικών μυθιστορημάτων τυπου police-procedural - σε αυτό το σημείο, αλλά καί στη κατάληξη της ιστορίας, η Πολιτοπούλου δείχνει και την έντονη επίδραση που έχουν ασκήσει πάνω της βιβλία της Άγκαθα Κρίστι.