Ο καφές

Ο καφές
Μη διαθέσιμο προς πώληση
Περιγραφή

Ο καφές, αυτό το φαινομενικά τόσο γνώριμο καθημερινό ρόφημα, είναι στην πραγματικότητα, ένας άγνωστος που αξίζει να γνωρίσουμε την περιπετειώδη και πλούσια σε εξωτικά αρώματα ιστορία του.

Ο οδηγός αυτός εξιστορεί τις περιπέτειες του "καφεδάκου" μας από τη γέννησή του στην "ευδαίμονα Αραβία" μέχρι σήμερα, που έχει φτάσει να παίζει πρωτεύοντα οικονομικό ρόλο σε πολλές χώρες της Ανατολής και της Δύσης, και περιγράφει τις μεταμορφώσεις του από τον πολύτιμο κόκκο μέχρι την ψιλοαλεσμένη σκόνη.

Η συγκομιδή, η επεξεργασία, οι πολυάριθμες συνταγές ανά τον κόσμο κάνουν τον "κάουα" αντικείμενο ποικίλων τελετουργιών παραγωγής και κατανάλωσης. Η συγγραφέας μάς καλεί λοιπόν να ανακαλύψουμε όλες αυτές τις διαφορές, τις λεπτομέρειες και τις αμέτρητες ονομασίες προέλευσης του καφέ μέσα από ένα ταξίδι που θα μας αποκαλύψει τα μυστικά των αρωμάτων και των γεύσεών του.

Ιστορικό και πολιτιστικό πανόραμα, οδηγός γευσιγνωσίας, το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όλους τους λάτρεις του καφέ, που τελειώνοντας την ανάγνωσή του θα διακρίνουν πλέον μέσα στο φλυτζάνι τους μαγευτικά τοπία.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.