Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
Τιμή από
19,00 €
26,48 €
Εξοικονομείς 28% 🔥
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Το θέλουν 5 metabookers
Περιγραφή

Ο Βυζαντινός κόσμος, άλλοτε ξεχασμένος, από τους ιστορικούς ερευνητές, κι άλλοτε υποτιμημένος, ως δημιούργημα των σκοτεινών χρόνων του Μεσαίωνα, έγινε ευτυχώς, κατά τις τελευταίες δεκαετίες αντικείμενο σοβαρής, ανά τον κόσμο, έρευνας. Μελέτες αναφερόμενες στην πολιτική, διοικητική και εκκλησιαστική ιστορία των Βυζαντινών, τη φιλολογική τους δράση, την τέχνη τους, καθώς και έρευνες γύρω από το δημόσιο βίο τους, διέλυσαν τις επικρατούσες πλάνες και δικαίωσαν τους αδικηθέντες, αποδεικνύοντας τη γενναία συμβολή τους στον πολιτισμό και το σημερινό πρόσωπο του κόσμου μας.

Σήμερα το Βυζάντιο είναι ένα από τα προσφιλή θέματα του επιστημονικού κόσμου, αφού όλοι ομολογούν τη σπουδαιότητά του, και επιστήμονες διεθνούς κύρους μελετούν την πολύπλευρη ζωή του στη χιλιετή και πλέον πορεία του, πλουτίζοντας την ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία με έργα εξαιρετικού ενδιαφέροντος.

Ένα από αυτά, το έργο του Γάλλου Βυζαντινολόγου Andre Guillou, η έρευνα του οποίου εκτείνεται σε πλείστα πεδία, προσφέροντας μία ολοκληρωμένη μονογραφία για τον "Βυζαντινό Πολιτισμό" (τίτλος πρωτοτύπου: La Civilisation Byzantine), απ" όπου αναδύεται η πολυμορφία ενός κόσμου, τόσο κοντινού και προσηνούς για μας τους Έλληνες.

Με την πεποίθηση ότι έργα όπως το παρόν συντελούν στην ακριβέστερη γνώση του βίου και του πολιτισμού ενός λαού που αξίζει κάθε σεβασμό, για τις μεγάλες του υπηρεσίες στην ανθρωπότητα, προσφέρουμε το "Βυζαντινό Πολιτισμό" του Andre Guillou στον Έλληνα αναγνώστη, ελπίζοντας ότι θα τον βοηθήσει να διεισδύσει σ" έναν κόσμο που είναι τόσο οικείος αλλά και συνάμα τόσο άγνωστος, τον Βυζαντινό κόσμο. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
  • Συγγραφέας: Andre Guillou
  • Εκδόσεις: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
  • Έτος: 1996
  • ISBN-13: 9789603440987
  • ISBN-10: 9603440981
  • Κατηγορίες: Βυζάντιο
  • Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 26,48 €
Με γνωστά μεταφορικά
19,00 € Σαν καινούριο
Άθικτο και καλοδιατηρημένο βιβλίο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 35€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι και ACS.
Ευοσμο, Κεντρική Μακεδονία
20,50 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 50€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Ηράκλειο, Κρήτη
23,50 € Πολύ καλή κατάσταση
Δυσεύρετο στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες χωρίς σημειώσεις, υπογραμμίσεις, τσακίσματα. Στην 5η σελίδα του βιβλίου, πάνω αριστερά, υπάρχει χειρόγραφη σημε... Περισσότερα
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 50€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ.
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.