Ντομάτα

Ντομάτα
Τιμή από
5,00 €
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου, κι αυτό γιατί η ντομάτα είναι το πιο αγαπημένο μου υλικό· ένα υλικό με το οποίο μου αρέσει να πειραματίζομαι και γι` αυτό το αναζητώ στην αγορά σε όλες τους τις μορφές. Από τότε που η κουζίνα με μάγεψε με τις μυρωδιές και τις γεύσεις της, η ντομάτα έγινε αναπόσπαστο υλικό της μαγειρικής μου, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που είναι στα καλύτερά της.

Η μελέτη και οι δοκιμές που προηγήθηκαν της συγγραφής του εν λόγω βιβλίου είχαν ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά όσο περνούσε ο καιρός και η ιδέα ωρίμαζε στο μυαλό μου, άλλαζαν παράλληλα οι συνταγές και η συνολική δομή του εγχειρήματος. Οι χρήσεις της ντομάτας στην κουζίνα είναι, τολμώ να πω, απεριόριστες, γι` αυτό και η τελική επιλογή των συνταγών ήταν πολύ δύσκολη. Τελικά, λειτούργησα με γνώμονα το ποιες συνταγές είναι εύκολες, απλές και καθημερινές. Επεδίωξα πρωτίστως να είναι πιάτα που θα απολαύσετε όχι μόνο τρώγοντας, αλλά και φτιάχνοντας.

Σίγουρα υπάρχουν κλασικές συνταγές με ντομάτα που δεν θα βρείτε σε αυτό το βιβλίο, όπως οι ντοματοκεφτέδες. Κι αυτό γιατί στόχος μου ήταν να παρουσιάσω όσο το δυνατόν πιο καινούργιες και πρωτότυπες ιδέες, χωρίς να επαναλάβω πράγματα που έχω ήδη γράψει σε προηγούμενα βιβλία.

Θα ήθελα ακόμη να συμπληρώσω ότι η ντομάτα ως κατεξοχήν καλοκαιρινό προϊόν, σωστό είναι να καταναλώνεται στην εποχή της. Παρ` όλα αυτά, πιστεύω ότι το βιβλίο θα σας φανεί χρήσιμο καθ` όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μέσα από τις σελίδες του θα ταξιδέψετε στο γαστρονομικό "σύμπαν" της ντομάτας και ανάμεσα σε κατσαρόλες και τηγάνια θα ανακαλύψετε εκ νέου και θα επανεκτιμήσετε ένα καθημερινό προϊόν στο οποίο δεν δίνουμε πάντα τη δέουσα σημασία.

Καλή επιτυχία στα μεγειρέματά σας!

Αλέξανδρος Παπανδρέου

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
5,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 35€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Κάρτα, PayPal, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ Courier.
Νέα Σμύρνη, Αττική
Όροι παράδοσης
6,50 € Σαν καινούριο
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Eurobank, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Ηλιούπολη, Αττική
Όροι παράδοσης
7,00 € Σαν καινούριο
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Alpha Bank και Eurobank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ.
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.