Νεολιθικός πολιτισμός

Νεολιθικός πολιτισμός
Τιμή από
9,00 €
Εξαντλημένο στα βιβλιοπωλεία
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Το θέλουν 4 metabookers
Περιγραφή

Το βιβλίο του Δημήτρη Θεοχάρη Νεολιθικός πολιτισμός, μια σύντομη επισκόπηση της Νεολιθικής εποχής, καλύπτει τέσσερις χιλιετίες ζωής στον ελλαδικό χώρο (7000-3000 π.Χ.). Το κείμενο τεκμηριώνεται με πλούσια εικονογράφηση από τις νεότερες αρχαιολογικές έρευνες, αναπαραστάσεις, χάρτες, πίνακες, πρωτότυπα σχέδια και πλήρη βιβλιογραφία.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
9,00 € Σαν καινούριο
Σε υπεράριστη κατάσταση!
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Θερμη, Κεντρική Μακεδονία
Υπόλοιπες αγγελίες
19,00 € Σαν καινούριο
Πληρωμή με Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Ψυχικό, Αττική

Αξιολογήσεις του βιβλίου

1
27 Οκτωβρίου 2020
«Ενώ, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της ανθρωπολογικής έρευνας, το παρελθόν του άνθρωπου στη Γη φτάνει τα τρία σχεδόν εκατομμύρια χρόνια, το "ιστορημένο" τμήμα του παρελθόντος αυτού (δηλαδή αυτό που τεκμηριώνεται με γραπτά κείμενα) δε φτάνει σε καμιά περίπτωση, ούτε στην πιο ευνοημένη περιοχή του κόσμου, τα δυο χιλιοστά του συνόλου. Τόσο αργά εμπνεύστηκε ο άνθρωπος τη γραφή για να απομνημονεύει τα γεγονότα, ή μάλλον μερικά μόνο από τα συμβάντα, όσα κάθε φορά νόμιζε άξια μνείας - και όχι πάντα τα σπουδαιότερα.

Στην Ελλάδα, κείμενα αξιόλογα, με ιστορική αξία, δεν υπάρχουν πριν από την εποχή του Ομήρου. Έτσι, το ιστορημένο παρελθόν δε φτάνει εδώ ούτε τις τρεις χιλιάδες χρόνια. Εξάλλου, σε μεγάλα τμήματα της Ευρώπης η Προϊστορία κατεβαίνει χαμηλά, ως τα χρόνια της ρωμαϊκής κατάκτησης, ενώ σε άλλα μέρη του κόσμου προχωρεί ως το κατώφλι της βιομηχανικής εποχής ή και πιο πέρα ακόμη. Ό, τι επομένως ονομάζεται γενικά Προϊστορία -το χρονικό διάστημα που προηγείται των γραπτών ιστορικών κειμένων- είναι σε κάθε περιοχή άνισο, άρα σχετικό. Παντού όμως είναι χρονικά το μείζον. Ένα μέγεθος δηλαδή που με κανένα τρόπο δεν μπορεί να αγνοηθεί. Το βιβλίο του Θεοχάρη αποτελεί την πληρέστερη συνολική μελέτη της ελληνικής νεολιθικής που έχει εκδοθεί. Απολύτως κατανοητό από μη γνώστες της αρχαιολογίας, ρίχνει φως στην τέχνη, τους οικισμούς, τις ταφικές πρακτικές και κατ'επέκτασιν στο νεολιθικό τρόπο ζωής.»
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.