Νευροανατομία

Νευροανατομία
Μη διαθέσιμο
Το θέλει 1 metabooker
Περιγραφή

Οι ιατρικές επιστήμες έχουν σημειώσει εντυπωσιακά άλματα προόδου τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, όπου οι γνώσεις διπλασιάζονται περίπου κάθε 2,5 χρόνια. Οι νευροεπιστήμες πρωτοστατούν στην εξέλιξη αυτή, η οποία οφείλεται στην έκρηξη που παρουσιάζουν οι σύγχρονες ερευνητικές μέθοδοι και τεχνολογίες. Οι γνώσεις μας για την δομή και λειτουργία του εγκεφάλου έχουν πολλαπλασιαστεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε τα τελευταία 5 χρόνια να γνωρίζουμε περισσότερα από ότι είχαμε μάθει τα τελευταία 200 χρόνια.

Ορισμένες από αυτές, έχουν αλλάξει εκ βάθρων, όπως η πλαστικότητα των νευρωνικών συνδέσεων ή η νευρογένεση. Η πληθώρα των νέων πληροφοριών, ειδικά στο γνωστικό αντικείμενο της νευροανατομίας, λειτούργησε ως μοχλός ανάπτυξης νέων μορφών διδασκαλίας που αποτελεί ταυτόχρονα μεγάλη πρόκληση για τον εκπαιδευτή. Η Νευροανατομία αποτελεί βασικό τμήμα διδασκαλίας σε όλες τις ιατρικές σχολές του κόσμου. Εξακολουθεί να αναγνωρίζεται ως δύσκολο γνωστικό αντικείμενο στην εκμάθηση. Τούτο διότι, πραγματεύεται νέες και συχνά δυσνόητες έννοιες, με ένα ιδιότυπο γλωσσάριο, το οποίο συχνά δυσκολεύεται να ερμηνεύσει τις καινούριες εξελίξεις.

Το βιβλίο αυτό αποτείνεται κυρίως στους φοιτητές της ιατρικής με σκοπό να βοηθήσει στην κατανόηση της νευροανατομίας, της δομής και της λειτουργίας του νευρικού ιστού. Επιπλέον όμως φιλοδοξεί να αποτελέσει πολύτιμο βοήθημα βασικών γνώσεων και βιβλίο αναφοράς για τον γενικό ιατρό, και ιδιαίτερα τον ειδικευόμενο στις νευροεπιστήμες και στις συγγενείς προς αυτές ειδικότητες. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
  • Συγγραφέας: Elizabeth Johnson
  • Εκδόσεις: Κωνσταντάρας
  • Έτος: 2012
  • ISBN-13: 9789606802294
  • ISBN-10: 9606802299
  • Κατηγορίες: Ιατρική
  • Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 129,05 €
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.