Μοριακή φαρμακολογία

Μοριακή φαρμακολογία
Τιμή από
25,00 €
33,82 €
Εξοικονομείς 26% 🔥
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Η Μοριακή Φαρμακολογία είναι σήμερα η πιο δημοφιλής προσέγγιση για τη διδασκαλία της Φαρμακολογίας και ως βάση για την ανάπτυξη των φαρμάκων.

Με βάση το μηχανισμό δράσης στο μοριακό/κυτταρικό επίπεδο, τα φάρμακα ταξινομούνται σε συγκεκριμένες κατηγορίες, με παρόμοιες δράσεις, κλινική χρήση και ανεπιθύμητες ενέργειες. Έτσι, η κατανόηση του μηχανισμού δράσης από μόνη της, μπορεί να οδηγήσει σε σωστότερη κατανόηση και χρήση των φαρμάκων. Επιπλέον, βοηθά στην κατανόηση του παθοφυσιολογικού μηχανισμού ασθενειών και στη διαλεύκανση κυτταρικών και φυσιολογικών λειτουργιών.

Η ανάπτυξη νέων φαρμάκων ιστορικά έχει ακολουθήσει δύο προσεγγίσεις. Στην κλασσική φαρμακολογική προσέγγιση, οι πιθανές θεραπευτικές ουσίες αξιολογούνται με φυσιολογικές τεχνικές σε ζώα, απομονωμένα όργανα ή ιστούς, και κυτταροκαλλιέργειες. Η προσέγγιση αυτή έχει το πλεονέκτημα ότι η δράση in vivo ή in situ έχει πιθανότητα να επαληθευτεί και να προκαλέσει την επιθυμητή δράση στον άνθρωπο. Επιπλέον, αν το πειραματικό μοντέλο είναι ζώο, ο ερευνητής μπορεί να πάρει πληροφορίες σχετικά με την πιθανή διάρκεια δράσης, την τοξικότητα και το μεταβολισμό. [...] (Από τον πρόλογο του Μιχάλη Μαραγκουδάκι)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Αγγελίες
25,00 € Σαν καινούριο
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς και PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αστρος, Πελοπόννησος
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.