ΜΕΡΕΣ (ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΜΕΡΕΣ (ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
Τιμή από
7,00 €
10,55 €
Εξοικονομείς 33% 🔥
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Πολύ καλή
Περιγραφή

Ο τόμος αυτός βασίζεται στο αυτόγραφο Ημερολόγιο 16.4/"34 - 14.12."40 και σε δύο ακόμη τετράδια του Σεφέρη, που καλύπτουν ένα μέρος μόνο της ίδιας χρονικής περιόδου. Πρόκειται για το Ημερολόγιο 27.4."35 - 12.12."37 (93 σελίδες) κι ένα μικρό πράσινο τετράδιο με λιγοστές και σκόρπιες, περισσότερο ιδιωτικές, σημειώσεις (22 σελίδες).

Οι εγγραφές του Ημερολογίου 27.4."35 - 12.12."37 και του μικρού πράσινου τετραδίου διακρίνονται τυπογραφικά: του πρώτου κλείνονται σε απλές αγκύλες, του δεύτερου σε διπλές. (Από την έκδοση)

"1934, 16 Απρίλη, Κυδαθηναίων 9":

Το Υπουργείο δε μοιάζει να θέλει να φαίνεται πως ξέρει τι να με κάνει. Κι όμως, χωρίς αυτήν την άσκοπη διπλωματία, θα κέρδιζα τόσον καιρό.

Καινούριο σπίτι, το δωμάτιό μου δεν το έχω συνηθίσει ακόμη, απέναντι στο τραπέζι που εργάζομαι, τα μανταλωμένα παραθυρόφυλλα αφήνουν μια στενή στήλη φωτός που μου καίει τα μάτια μόλις σηκώσω το κεφάλι από τα χαρτιά μου. Είμαι εδώ δύο μήνες και τέσσερις μέρες σπαταλημένους...

Στον "Ιερό Βράχο": Αίματα, αποφασισμένες καρδιές, μάτια που είδαν τη δίκαιη γραμμή, η ψυχή, η σάρκα, - σκόνες και σκόνες. Μια μηχανική μουσική ανυπόφορη χτυπά πάνω στο δέρμα μαζί με τον ήλιο. Στο καφενεδάκι απέναντι ένας αξούριστος, ηλικιωμένος, βουτά το κουλούρι του μέσα στο άσπρο φλιτζάνι του καφέ κοιτάζοντας ένα στραγαλατζή. Ένας νέος με πολύ φαρδιά πανταλόνια πάνω από τα σκασμένα και σκονισμένα λουστρίνια αγκαλιάζει μια κοπέλα, καθώς προχωρούν προς το Φιλόπαππο. Πώς να τις συναρμολογήσεις τούτες τις εικόνες. [...] (Από την έκδοση)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
7,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Κάρτα, Alpha Bank, Revolut και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ Courier.
Πυλαια, Κεντρική Μακεδονία
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.