Μαύρα σκυλιά

Μαύρα σκυλιά
Τιμή από
5,00 €
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Το θέλουν 5 metabookers
Περιγραφή

Θρησκεία εναντίον ορθολογισμού. Αναμνήσεις ενός εναντίον των αναμνήσεων του άλλου. Έρωτας εναντίον καθημερινής ύπαρξης. Θυσία του ενός για τη σωτηρία των μαζών. Τα "Μαύρα σκυλιά" είναι το πιο σύνθετο και πιο φιλόδοξο μυθιστόρημα που έχει γράψει ως τώρα ο Ίαν Μακ Γιούαν. Καταπιάνεται με διάφορα πολύ σοβαρά θέματα που ταλάνισαν την Ευρώπη τον 20ο αιώνα. Στο βάθος πρόκειται για έναν διαλογισμό πάνω στη φύση του Καλού και του Κακού στον απόηχο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στη μετά το ναζιστικό καθεστώς εποχή και ως την κατεδάφιση τους Τείχους του Βερολίνου.

Η ιστορία που αφηγείται ο Μακ Γιούαν εκυλίσσεται από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια ως την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού και θέτει ιδεολογικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς προβληματισμούς.

Τα δύο μαύρα σκυλιά που συναντά η νεαρή αγγλίδα κομμουνίστρια στη Γαλλία του 1946 είναι από εκείνα που η Γκεστάπο εκπαίδευε όχι μόνο να καταδιώκουν και να συλλαμβάνουν υπόπτους, αλλά και να βιάζουν γυναίκες. Ο τρόμος από ένα πραγματικό περιστατικό θα οδηγήσει την ηρωίδα σε μεταφυσικούς δρόμους και σε άλλες συνειδητοποιήσεις. Τα μαύρα σκυλιά είναι η ενσάρκωση του Κακού. Μεταφορικά και πραγματικά τα μαύρα σκυλιά στοιχειώνουν τους τόπους και τους χρόνους του μυθιστορήματος του Μακ Γιούαν. Είναι μια πανταχού παρούσα δύναμη που μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή.

Το μήνυμα που ο Μακ Γιούαν επιδιώκει να μεταδώσει με το βιβλίο του στον αναγνώστη είναι ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να εφησυχάζει. Το μέλλον της εξακολουθεί να κινδυνεύει από μαύρα σκυλιά.

(εφημερίδα "La Repubblica", Ιταλία)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
5,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 21€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank και PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Λαρισα, Θεσσαλία
Όροι παράδοσης
5,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 30€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Λουτράκι, Πελοπόννησος
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.