Μαρξισμός για πάντα νέος

Μαρξισμός για πάντα νέος
Τιμή από
7,00 €
8,80 €
Εξοικονομείς 20% 🔥
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Ο Καρλ Μαρξ (1818-1883), ο αγαπημένος των επαναστατών και θανάσιμος εχθρός όσων κατέχουν την εξουσία, είναι ένας από τους πιο λαμπρούς στοχαστές της ιστορίας. Οι ιδέες του, που έχουν διαποτίσει πια τον σύγχρονο πολιτισμό, δεν έχουν πάψει να διαδίδονται και να μελετώνται. Το ίδιο και η ζωή του.

Μαζί με τον Φρίντριχ Ένγκελς (1820-1895), μπήκε με τον νου και με την καρδιά του στην υπηρεσία της εργατικής τάξης και των αγώνων της, εμπνέοντας όλες τις επαναστατικές της οργανώσεις. Χωρίς αυτούς, και ο σοσιαλισμός και ο κομμουνισμός θα έμεναν με τις καλές τους προθέσεις: ένα επαναστατικό σχέδιο, μόνο στα χαρτιά.

Από την εποχή του Μαρξ και μέχρι σήμερα, εκατομμύρια νέοι έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για μια ριζική σοσιαλιστική μεταμόρφωση της κοινωνίας. Γενιές εργατών, αγροτών και φοιτητών αντιμετώπισαν τις δικτατορίες του κεφαλαίου, του στρατού, της αστυνομίας, των επιχειρήσεων και των τραπεζών. Μέσα στον οικουμενικό καπιταλισμό του 21ου αιώνα, ο μαρξισμός εξακολουθεί να πυρπολεί τη φαντασία και να εμπνέει τα όνειρα και την αντίσταση μιας νεολαίας που θέλει ν αλλάξει τον κόσμο.

Στο βιβλίο αυτό, με θεωρητικά κείμενα και διαλόγους από τον Νέστωρ Κόαν, και εικονογράφηση του Πιέρ Μπρίτο, εξηγούνται οι βασικές θεωρίες του Μαρξ και των συνεχιστών του, με βάση "Το κεφάλαιο" και άλλα θεμελιώδη κείμενα της μαρξιστικής παράδοσης.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Αγγελίες
7,00 € Σαν καινούριο
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ Courier.
Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.