ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ (ΠΕΜΠΤΟ ΤΕΥΧΟΣ)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ (ΠΕΜΠΤΟ ΤΕΥΧΟΣ)
Μη διαθέσιμο
Περιγραφή

Το τεύχος νο 5 των κόκκινων σελίδων εξετάζει το πώς απάντησαν οι εργοδότες, τα αφεντικά, η καπιταλιστική ιδιοκτησία και διεύθυνση, απ" τα τέλη της δεκαετίας του 1970 και μετά, στις εκρηκτικές αρνήσεις που είχαν προηγηθεί.

Οι απαντήσεις δεν ήταν τακτικές, της στιγμής όσες τέτοιες δοκιμάστηκαν απέτυχαν. Ήταν μακρόπνοες, φιλόδοξες, στρατηγικές. Ήταν αυτές οι απαντήσεις που ισχύουν ακόμα, είτε βελτιωμένες είτε θεωρούμενες σαν η "κανονικότητα" στον κόσμο που ζούμε. Σ" αυτό το 5ο τεύχος κοιτάμε τις απαντήσεις που σχεδιάστηκαν και εφαρμόστηκαν στο πεδίο της παραγωγής, της οργάνωσης της εργασίας, της αποκατάστασης της εκμετάλλευσής της.

Οι κόκκινες σελίδες είναι μια σειρά εκδόσεων για εργατική χρήση: εκθέτουμε απόψεις και θέσεις της οργανωμένης εργατικής αυτονομίας στην Ελλάδα σχετικά και γύρω απ" την κρίση, αλλά συνθέτουμε επίσης μια συγκεκριμένη ιστορική / πολιτική προσέγγιση τόσο της κρίσης όσο και του δίδυμου σκέλους της, της (καπιταλιστικής) αναδιάρθρωσης. Ορισμένα απ" τα περιεχόμενα των κόκκινων σελίδων είναι επανεπεξεργασμένα κείμενα που έχουν δημοσιοποιηθεί με τις υπογραφές του Block, των μητροπολιτικών συμβουλίων αυτόνομων, της συνέλευσης του πλάνου 30/900, σε κάποιο βαθμό της συνέλευσης και του περιοδικού Sarajevo. Η σύνθεση των κόκκινων σελίδων συμπληρώνεται με χρήσιμες μεταφράσεις καθώς και νέες αναλύσεις.

Η ευθύνη της έκδοσης και της διακίνησης των κόκκινων σελίδων ανήκει στη "Λέσχη Κατασκόπων του 21ου Αιώνα". Η ευθύνη του περιεχομένου τους, όπου δεν αναφέρεται κάτι διαφορετικό, ανήκει στον επιμελητή της σειράς. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.