ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ (ΕΚΤΟ ΤΕΥΧΟΣ)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ (ΕΚΤΟ ΤΕΥΧΟΣ)
Μη διαθέσιμο
Περιγραφή

Το τεύχος νο 6 των κόκκινων σελίδων εξετάζει το ίδιο όπως το νο 5, δηλαδή το πως απάντησαν οι εργοδότες, τα αφεντικά, η καπιταλιστική ιδιοκτησία και διεύθυνση, απ" τα τέλη της δεκαετίας του 1970 και μετά, στις εκρηκτικές εργατικές αρνήσεις που είχαν προηγηθεί - αλλά τώρα σε ένα άλλο "επίπεδο". Όχι σ" αυτό της αναδιοργάνωσης της εργασίας, αλλά σ" εκείνο της αναδιοργάνωσης του κράτους.

Θα ήταν λειψό να εστιάζει κανείς μόνο στο ένα (την παραγωγή, την άμεση εκμετάλλευση) ή μόνο στο άλλο (το κράτος, τους θεσμούς, την "μεγάλη πολιτική" των αφεντικών). Πρέπει να έχουμε αναλυτική και τεκμηριωμένη γνώση και των δύο μαζί. Είναι σαν τα δύο σκέλη της πένσας που μας σφίγγει εδώ και δεκαετίες.

Στην εξέταση αυτών των δύο πλευρών, απ" τα τεύχη νο 5 και το νο 6, υπάρχουν τα βασικά δεδομένα που γεννούν (και εξηγούν) την κρίση που θα προκύψει πολύ γρήγορα, ήδη απ" τα τέλη των 80"s, και που με διάφορες μορφές φτάνει ως τις ημέρες μας.

(Περισσότερα γι" αυτά, στα τεύχη των κόκκινων σελίδων που θα ακολουθήσουν.)

Οι κόκκινες σελίδες είναι μια σειρά εκδόσεων για εργατική χρήση: εκθέτουμε απόψεις και θέσεις της οργανωμένης εργατικής αυτονομίας στην Ελλάδα σχετικά και γύρω απ" την κρίση, αλλά συνθέτουμε επίσης μια συγκεκριμένη ιστορική / πολιτική προσέγγιση τόσο της κρίσης όσο και του δίδυμου σκέλους της, της (καπιταλιστικής) αναδιάρθρωσης. Ορισμένα απ" τα περιεχόμενα των κόκκινων σελίδων είναι επανεπεξεργασμένα κείμενα που έχουν δημοσιοποιηθεί με τις υπογραφές του Block, των μητροπολιτικών συμβουλίων αυτόνομων, της συνέλευσης του πλάνου 30/900, σε κάποιο βαθμό της συνέλευσης και του περιοδικού Sarajevo. Η σύνθεση των κόκκινων σελίδων συμπληρώνεται με χρήσιμες μεταφράσεις καθώς και νέες αναλύσεις.

Η ευθύνη της έκδοσης και της διακίνησης των κόκκινων σελίδων ανήκει στη "Λέσχη Κατασκόπων του 21ου Αιώνα". Η ευθύνη του περιεχομένου τους, όπου δεν αναφέρεται κάτι διαφορετικό, ανήκει στον επιμελητή της σειράς. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.