ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΥΧΟΣ)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΥΧΟΣ)
Μη διαθέσιμο
Περιγραφή

Το 2ο (όπως και το 3ο) τεύχος των κόκκινων σελίδων έχουν ιστορικό περιεχόμενο όμως δεν είναι ούτε για νοσταλγία, ούτε για μνημόσυνα. Οι αναφορές στην όξυνση του εργατικού ανταγωνισμού στις ηπα (2ο τεύχος) και στην ιταλία (3ο τεύχος) στις δεκαετίες του "60 και του "70 (ανάλογη όξυνση υπήρξε και στην ελλάδα την τριετία 1975-1977) δεν έχουν σκοπό να θυμίσουν κάποιο ηρωικό παρελθόν της τάξης μας, ούτε να προκαλέσουν μελαγχολία για την τωρινή μας κατάσταση. Χρειάζονται για να τεκμηριώσουν την (παγκόσμια) γενεαλογία τόσο των κινήσεων αναδιάρθρωσης στην οργάνωση (της εκμετάλλευσης) της εργασίας που υποχρεώθηκαν να πάρουν τα αφεντικά (και πάλι παγκόσμια) όσο και της εξίσου υποχρεωτικής μεταφοράς των καπιταλιστικών αντινομιών σε ένα "επόμενο στάδιο", σ" αυτό που τώρα λέγεται κρίση.

Ασφαλώς, από μέρος σε μέρος, οι πολιτικές, ιδεολογικές και ιστορικές ιδιαιτερότητες της τάξης μας, σχημάτισαν (σ" εκείνο το μεγάλο, παγκόσμιο κύμα αρνήσεων) διαφορετικές "εκρηκτικές μορφές" των προλεταριακών συλλογικοτήτων.

Ωστόσο τα κοινά ήταν τόσο πολλά και τόσο απειλητικά, ώστε το δίπολο κρίση/αναδιάρθρωση (σαν απάντηση των αφεντικών) είχε και έχει ένα πολύ συγκεκριμένο ξετύλιγμα, απ" την δεκαετία του 1980 μέχρι σήμερα.

Κι αυτό είναι κυρίως που αξίζει να συγκρατήσουμε κατ" αρχήν. Ότι, δηλαδή, είμαστε ταξικά υποκείμενα και, ταυτόχρονα, "δράστες" και "αντικείμενα" της ιστορικής διαλεκτικής. Ακόμα κι αν δεν έχουμε υπάρξει οι οριστικοί νικητές, γράφουμε κυριολεκτικά την Ιστορία - την ιστορία μας. Ακόμα κι όταν αδρανούμε αλλά τότε "μ" έναν τρόπο που μας διαφεύγει"...

Οι κόκκινες σελίδες είναι μια σειρά εκδόσεων για εργατική χρήση: εκθέτουμε απόψεις και θέσεις της οργανωμένης εργατικής αυτονομίας στην ελλάδα σχετικά και γύρω απ" την κρίση, αλλά συνθέτουμε επίσης μια συγκεκριμένη ιστορική/πολιτική προσέγγιση τόσο της κρίσης όσο και του δίδυμου σκέλους της, της (καπιταλιστικής) αναδιάρθρωσης. Ορισμένα απ" τα περιεχόμενα των κόκκινων σελίδων είναι επανεπεξεργασμένα κείμενα που έχουν δημοσιοποιηθεί με τις υπογραφές του Block, των μητροπολιτικών συμβουλίων αυτόνομων, της συνέλευσης του πλάνου 30/900, σε κάποιο βαθμό της συνέλευσης game over, και του περιοδικού Sarajevo. Η σύνθεση των κόκκινων σελίδων συμπληρώνεται με χρήσιμες μεταφράσεις καθώς και νέες αναλύσεις.

Η ευθύνη της έκδοσης και της διακίνησης των κόκκινων σελίδων ανήκει στη "Λέσχη Κατασκόπων του 21ου Αιώνα ". Η ευθύνη του περιεχομένου τους, όπου δεν αναφέρεται κάτι διαφορετικό, ανήκει στον επιμελητή της σειράς. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.