Κατάδυση

Κατάδυση
Τιμή από
8,00 €
14,84 €
Εξοικονομείς 46% 🔥
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Το θέλουν 2 metabookers
Περιγραφή

Τον Σεπτέμβριο του 1984, στο Ξενοδοχείο «Γκραντ» της παραθαλάσσιας πόλης του Μπράιτον, στην Αγγλία, τοποθετήθηκε μια ωρολογιακή βόμβα. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε προγραμματιστεί να εκραγεί σε είκοσι τέσσερις μέρες, όταν στο ξενοδοχείο θα βρίσκονταν η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας και ολόκληρο το υπουργικό της συμβούλιο. Ο Τζόναθαν Λη μάς οδηγεί στα άδυτα της παράτολμης αυτής δολοφονικής απόπειρας, μιας πράξης βίας με παγκόσμιο αντίκτυπο, πλάθοντας ταυτόχρονα ορισμένους αλησμόνητους χαρακτήρες. Η αφήγηση, όπου συνυφαίνονται με δεξιοτεχνία πραγματικά και φανταστικά γεγονότα, καθώς και το κωμικό και το τραγικό, κινείται ανάμεσα στον νεαρό Νταν, μέλος του IRA, ειδικό στα εκρηκτικά, στον Μους, πρώην φέρελπι υπεραθλητή και νυν υποδιευθυντή του ξενοδοχείου, και στη Φρέγια, την έφηβη κόρη του, η οποία προσπαθεί να αποφασίσει τι θα κάνει μετά το σχολείο. Μέσα σε τέσσερις μόλις βδομάδες, καθώς η μέρα άφιξης της πρωθυπουργού πλησιάζει, η ζωή καθενός από τους τρεις θα αλλάξει ριζικά και οριστικά. Τολμηρό και δυνατό, ένα μυθιστόρημα γέλιου και οδύνης, ηΚατάδυση διερευνά τις εσωτερικές συγκρούσεις, τις προτεραιότητες, την ενοχή και τη μεταμέλεια, και πάνω απ’ όλα το πώς μπορεί το άτομο να γίνει το νερό στο μύλο της Ιστορίας.

«Ένα αριστοτεχνικό μυθιστόρημα... Στις καλύτερες στιγμές του –που είναι πολλές– ο Λη επιδεικνύει ένα μεταφυσικό χιούμορ και μια λεκτική επινοητικότητα επιπέδου Μάρτιν Έιμις... Η τελευταία, σχεδόν ψιθυριστή φράση σχετικά με το λουτρό αίματος που προκάλεσε η βομβιστική επίθεση θα αποτελεί στο εξής μια από τις πιο συγκλονιστικές παρατηρήσεις που έχουν γίνει ποτέ σχετικά με την τρομοκρατία». 

ΤΟΜΑΣ ΜΑΛΟΝ, The New Yorker

«Συγκλονιστικό... Εμπνευσμένο... Επενδύουμε τόσο πολλά και σύνθετα συναισθήματα στους χαρακτήρες του Λη, ώστε χρειάζεται ασκητική πειθαρχία για να μη σπεύσεις πρόωρα να δεις το τέλος του βιβλίου. Είναι εκπληκτικό το φάσμα την κατανόησης και η υψηλής ανάλυσης εικονογραφία στη γραφή του». 

ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΣΙΝΙΟΡ, The New York Times

«Υψηλής ποιότητας επίτευγμα... Σε παρασύρει... Σε συγκινεί... Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί με δυναμισμό μια πρισματική γκάμα οπτικών... Το πολιτικό στοιχείο συνυφαίνεται στενά με το προσωπικό... Ο Λη βουτάει βαθιά στο μυαλό και στην καρδιά των ηρώων του, ανασύροντας τις προσωπικές στιγμές που τόσο σπάνια καταγράφει η Ιστορία». 

ΑΝΙΤΑ ΣΕΘΙ, The Observer

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Αγγελίες
8,00 € Σαν καινούριο
Παράδοση με Χέρι με χέρι.
Αργυρούπολη, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.